Régen várt, pozitív pillanat – fontos lépés a terasznyitás

Szerző: garanddesign

2021-04-25

Az oltások emelkedő számának köszönhetően újabb fontos lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy a koronavírus-járvány okozta sok(k) változás után életünk visszazökkenjen a megszokott kerékvágásba: a 3,5 millió beadott védőoltást követően szombaton megnyithattak a vendéglátó egységek teraszai, kerthelyiségei. A közösségi médiák felületein rengetegen posztolták fotóikat valamely kávézó vagy vendéglő teraszáról. Fejér megyében is sokan tettek így magánemberek, sportolók, művészek, politikusok egyaránt. Utóbbiak voltak talán a legaktívabbak. Tessely Zoltán a megye 03-as számú (Bicske, Csákvár, Etyek, Martonvásár és környékük, a Váli-völgy települései, valamint a Velencei-tó és térsége) választókerületének országgyűlési képviselője volt közülük is az egyik legszorgalmasabb.
A Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos már a nyitás utáni órákban posztolt egy fotót a Facebookon, amely Csákváron készült, ahol a település polgármesterével, Illés Szabolccsal az egyik helyi teraszon egyeztetett a város folyamatban lévő ügyeiről. A térség fejlődését érezhetően a szívén viselő képviselő ma egy családi képet is közzétett az egyik bicskei vendéglátóhely teraszáról. Mindkét posztjánál a védőoltásra való regisztrációt és az oltás felvételének fontosságát is hangsúlyozta

Tessely Zoltán mellett ugyancsak aktív volt teraszfotós posztok tekintetében a szintén több képet is megosztó Törő Gábor, a Mórt és környékét, valamint részben Székesfehérvárt és néhány környékbeli települést magában foglaló körzet országgyűlési képviselője, továbbá a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián, aki kedves családi fotót osztott meg egy vendéglő teraszáról. Posztolt a részbeni nyitásról a Székesfehérvár nagy részét érintő választókerület országgyűlési képviselője, a külügyminisztérium államtitkára, Vargha Tamás is.

Jó volt látni a mögöttünk hagyott hétvégén, hogy – ha nem is volt mindenütt telt ház -, sokan éltek a lehetőséggel és életet leheltek a települések vendéglőinek, éttermeinek, kávézóinak szabadtéri egységeibe. A legtöbben ezt fegyelmezetten, a szabályoknak és ajánlásoknak megfelelően tették, a maszkokat csak az asztaloknál vették le, érkezéskor pedig sokan használták a kihelyezett fertőtlenítőket. Székesfehérvár belvárosában azonban akadtak olyanok is szép számmal, akik kicsit lazábban értékelték a helyzetet – főleg a láthatóan fiatal korosztály képviselői -, akik nem viseltek maszkot. Itt meg kell jegyezni: senki sem viseli szívesen a védőmaszkot, de ahhoz, hogy a járványhelyzet mielőbb megszűnjön, nincs mese, szükséges a szabálykövető magatartás, a felelősségteljes viselkedés is a védőoltások felvétele mellett. Nincs olyan, hogy „engem elkerül a vírus”, vagy „nem az én maszkomon múlik, hogy lesz-e több beteg vagy sem”. Mindenkinek ki kell vennie a magára eső részt a védekezésből, megelőzésből és az oltakozásból is. Ellenkező esetben hiú ábránd azt várni, hogy majd magától eltűnik a vírus és aki eddig nem kapta el, megússza valahogy. Sajnos erre vajmi kevés esély van.

Itt lehet regisztrálni a védőoltásra: http://vakcinainfo.gov.hu/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-04-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami