Pünkösdi Virágálom: csodás csokrok a jótékonyság jegyében

Szerző: Media24

2023-05-26

A pünkösdi hétvégére ismét virágba borult a fehérvári belváros. A virágkötő mesterek ebben az esztendőben a Városház tér és a Fő utca hat helyszínén – az Országalma, a Városháza, a Díszudvar és a Püspöki Palota kapuja mellett a Török-kútnál és a Szent István Király Múzeum Rendház épülete előtt – alkottak csodás kompozíciókat. A megnyitón, melyen köszöntőt mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök, felröppenő fehér galambok vitték hírét a virágdíszbe öltözött Belvárosnak.

A szélforgók vidáman pörögnek a Városháza Díszudvarának kapuja előtt, az Országalma oroszlánjait nemes, virágokból készített sörény ékesíti, a Városháza és a Püspöki Palota bejárata és erkélye is gyönyörű színekben pompázik. Jól láthatja mindezt az, aki a feldíszített Török-kútnál egy pillanatra helyet foglal a virágkompozícióban elhelyezett csinos kis asztal mellett. Ha pedig feltöltődött a színpompás látvánnyal, akkor a Városház tér feletti hatalmas virágkoszorúk alatt sétálva a Szent István Király Múzeum előtt, a Hetedhét Játékfesztivál egyik helyszíneként is szolgáló, többszáz virágból álló alkotás várja pünkösd hétvégéjén Székesfehérvár Belvárosában.

A Pünkösdi Virágálom rendezvénye évek óta szép hagyomány Székesfehérváron, minden esztendőben sokan csodálják meg a virágkötő mesterek munkáit a belvárosban. A rendezvény megnyitóján két dalt énekelt a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI Legkisebbek kórusa. Az alsó tagozatos diákok alkotta kar Polgár Zoltánné karnagy vezetésével ebben az évben az Éneklő Ifjúság hangversenyen arany diplomás minősítést kapott. Köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester fontosnak nevezte, hogy pünkösdre a város is díszbe öltözik. Ezen ünnep szívnek és léleknek egyaránt öröm.

A kereszténység ünnepei örömet hoznak az emberek szívébe – hangsúlyozta Spányi Antal megyéspüspök. Felidézte az első pünkösdkor történt eseményeket. Milyen jó volna, mondta, ha ma is mindenki arra törekedne, hogy megértsük egymást, hogy együtt megteremtsük a szeretet és a béke országát, kiállnánk a jó mellett. Mi, emberek sokszínűek vagyunk, törekedjünk a megértésre. Lássuk meg a körülöttünk levő világban a szépséget, és engedjük, hogy ez a szépség kisimítsa lelkünk görcseit, és ezekben a pünkösdi napokban forduljunk még nagyobb figyelemmel Isten és embertársaink felé.

A köszöntő gondolatokat követően a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete Székesfehérvár közreműködésével felreppentek a galambok a Városház térről. A Pünkösdi Virágálomra készült virágkompozíciókról, amelyeket a Budai 66, a Tűzvirág, a Hortenzia, a Virágvár Anemone Fleur virágüzletek készítettek el, Pánczél Péter ifjúsági Európa-bajnok, mester virágkötő, valamint Szabó János szakújságíró, a Virágkötők és Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének képviselője beszélt a közönségnek. Kettejük vezetésével zajlott a színpadi virágkötés és árverés a Tűzvirág virágüzlet közreműködésével. A csokrokért befolyó összeget, 111 500 forintot a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztályának javára ajánlották fel a szervezők.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2023-05-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami