Prima-díj: Dr. Hagymásy László újabb elismerése

Mint arról már beszámoltunk, csütörtökön este a Mercure Hotel Magyar Királyban – immár tizenhetedik alkalommal – adta át a Fejér Vármegyei Prima-díjakat a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Fejér Megyei Szervezete. A díjazottak között van a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezetője, Dr. Hagymásy László Ph.D. Szülész-Nőgyógyász főorvos, a családközpontú szülészet kiemelt szaktekintélye.

A VOSZ regionális szervezetének felkérésére meghatározó szakmai szervezetek, közéleti személyiségek, kulturális véleményvezérek és a tudományos élet szereplői jelölték a rangos elismerésre az általuk kiemelkedőnek tartott szakembereket, köztük a méltán komoly szaktekintélynek tartott szülész-nőgyógyász főorvost, akinek kitartó és magas szintű munkája eredményeként a kórház néhány évtizede még sok problémával küzdő szülészet-nőgyógyászati osztálya néhány éven belül az ország elitjébe került, a közelmúltban pedig sikeres pályázati munka eredményeként végrehajtott fejlesztéssel nemzetközileg is irigylésre méltó, otthonszülési körülményeket nyújtó „baba-mama-papa hotellé” vált az osztály.

Dr. Hagymásy László a szakmai javaslattevők ajánlása és a zsűri döntése alapján Tudomány kategóriában Prima Közönség Díjat vehetett át.

Gratulálunk!

Dr. Hagymásy László Ph.D. Szülész-Nőgyógyász osztályvezető főorvos több mint 4 évtizede aktívan részt vesz a Családközpontú Szülészeti Program kidolgozásában és a természetes szülészeti szemlélet gyakorlati megvalósításában. 1994-ben megjelent Család központú szülészet című könyve összefoglalja a program valamennyi alkotóelemét, a szülésre való felkészítést, a nyitott szülőszoba és együtt szülés lehetőségét, a korai anya-gyermek-apa kapcsolat biztosítását a szülőszobán és a gyermekágyas időszakban egyaránt. Tapasztalatát, tudását, a családok megbecsülését és szeretetét a jövő generációjának (orvosok, szülésznők) oktatásával adja át. Rendkívül színvonalas osztályán szintén elhivatott munkatársaival együtt hozzájárul a pozitív szülés élményének biztosításához és az ország demográfiai fejlődésének javításához. 

(Media 24, Mátay Balázs, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2023-12-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This