Cser-Palkovics András: „…vajon én indulok-e el a parlamenti székért…”

Szerző: garanddesign

2021-06-03

Közösségi oldalán tett rendkívüli bejelentést dr. Cser-Palkovics András az országgyűlési választás kapcsán. Mint mondta, minden egyes országos választásra készülve felmerül a kérdés és megindul a találgatás a közbeszédben, hogy várja-e a nagypolitikában megbízás vagy önkormányzati munkáját folytatja. 

A városvezető csütörtöki videójában elmondta, hogy hisz a helyi közélet erejében, miközben látja, hogy sokan sajnos csak eszközként tekintenek az önkormányzatiságra. „Pontosan látom, hogy az önkormányzat, ez a néha lenézett, de gyökereiben sokszáz éves intézmény mire képes és mennyivel nagyobb teljesítményre hivatott, mint amire az országos politika, vagy néhány politikustársam tartja. Akadnak, akik puszta sznobizmusból vagy arroganciából néznek át az önkormányzatok felett, de ami sokkal veszélyesebb, hogy vannak, akik csupán az ambícióik, a politikai karrierjük egyszerű eszközeként tekintenek rá. Ezeknek a politikusoknak el kell majd számolni a lelkiismeretükkel, mert mint minden eszközként használt dolog, az önkormányzatiság is elkopik egyszer. Azok, akik az önkormányzatokat az országos ambícióiknak rendelik alá, hiteltelenítik minden addigi, a településüket és az önkormányzatukat féltő megszólalásukat, hiszen, ha képesek elhagyni alig másfél éve vállalt kötelességüket, akkor eddig sem a városukat féltették, azt csak eszköznek tekintették saját hatalmi ambícióikhoz.”
Dr. Cser-Palkovics András bejelentésében megerősítette a fehérváriak felé: „Önök ötéves szolgálatra adtak nekem felhatalmazást 2019 őszén. Nem indulok tehát jelöltként a 2022-es országgyűlési választásokon, folytatom polgármesteri szolgálatomat, az Önöknek tett ígéretem és esküm szerint.”
A polgármester szerint az önkormányzatok világa is egyre inkább pártpolitikai csatatérré változik, és sajnos még hangsúlyosabban várható ez a következő évben, az országgyűlési választáson induló jelöltek személye okán is. Szeretné elérni, hogy Székesfehérváron ez ne így legyen. „… igyekszem majd a városunk helyi ügyein kívül tartani ezt harcot, és arra hívom a majdani jelölteket, köztük tisztelettel a helyi ellenzék jelöltjeit is, hogy – az üres lózungok, pártos egymásra mutogatás helyett – a politikai világok elválasztását betartva, tényekre alapozva, a város köznyugalmára vigyázva, méltóságteljes közbeszéddel igyekezzünk a közéleti katasztrófával fenyegető választási harcot legalább helyben békés, demokratikus versennyé szelídíteni. Egymást személyükben, egymás véleményét tisztelve. Meggyőződésem, hogy a fehérváriaknak, sőt, általában a nemzeti politikának is erre lenne szüksége. Eleink hittek abban, hogy Székesfehérvár, történelmi helyzete okán példát kell mutasson az egész országnak. Higgyünk tehát ebben most mi is!”
Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by garanddesign

2021-06-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami