Polgármesteri elismerés a börgöndi tragédiánál beavatkozó tűzoltóknak

Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila közbiztonsági tanácsnok Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében köszöntötte a Fehérvári Tűzoltó Egyesületet és azt a két, hivatásos tűzoltót, akik a helyszínen látogatóként csatlakoztak a mentéshez.

Csütörtök délelőtt a Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjait, valamint azt a két hivatásos budapesti tűzoltót fogadták a Városházán, akik a Börgöndi Repülőnapon történt tragédia után azonnal megkezdték a lángok oltását és a helyszín biztosítását. Handler Istvánt, Detki Sándort, Ficzere Dávidot, Tóth Bencét és Koppán Viktor Dávidot Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András és Viza Attila közbiztonsági tanácsnok köszöntötte. A polgármester elismerő oklevelet adott át és tolmácsolta Székesfehérvár polgárainak, valamint a repülőnap minden résztvevőjének háláját a szeptember 10-én történt tragédia során tanúsított bátor helytállásuk okán. Dr. Cser-Palkovics András polgármester úgy fogalmazott: szerették volna a csapat minden tagjának megköszönni azt a gyors és szakszerű munkát, amit a tragédia napján végeztek.

Koppán Viktor Dávid, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke megköszönte a város elismerését és a sok évre visszanyúló jó kapcsolatot, támogatást. Külön kiemelte két hivatásos tűzoltó barátjukat, akik ugyan Budapesten teljesítenek szolgálatot és a rendezvényen mint látogató vettek részt, azonban a tragédiát követően rögtön csatlakoztak a kármentéshez. Kiemelte, hogy ugyan a tűzoltómunkában szerencsére nem mindennaposak az ilyen események, de úgy érzi, gyorsan és szakszerűen látták el a feladatukat. Koppán Viktor Dávid hozzátette: az egyesület tagjai egész évben tűzoltótanfolyamokra, képzésekre járnak, hogy a jövőben is felkészülten tudjanak beavatkozni minden helyzetben.

(ÖKK, fotó: Ostorházi Helga, Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. november
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Media24

2023-10-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Ligeti 100 Fehérváron

Ligeti 100 Fehérváron

Különleges filmvetítéssel, ritkán hallott Ligeti-művel és egy igazi Ligeti-reflexióval várja székházába az ARSO a...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami