Parádés stíluskavalkáddal zárt a 25. FEZEN

Szerző: Media24

2022-07-31

Az elmúlt néhány napban mintegy ötvenezer ember szórakozott a FEZEN fesztiválon, amely idén ünnepelte 25. születésnapját. Kevesen gondolták volna a 90-es évek végén a Vidámpark régi szabadtéri színpadán a Fehérvári Zenei Napokon, hogy bő két évtized múlva a techno és a rave koronázatlan királya, a Scooter és a kemény metal zene világában ugyancsak nagymenőnek számító Nigthwish zárja majd ugyanezt a fesztivált Székesfehérváron, pár kilométerrel odébb.

A Depresszió, a Road és a Nightwish a Harman színpadon, az Irie Maffia, a Brains és a Vad Fruttik után pedig Scooter a Fehérvár Nagyszínpadon, mindeközben Ganxsta Zolee & a Kartel, Takács Tamás és sokan mások léptek színpadra az idei Fezen utolsó napján.

– Huszonöt év nagy idő és az az egyik legszebb ebben, hogy ha körbenézek, akkor nagyon sok olyan emberrel találkozom, akik már a gyereküket vagy az unokájukat hozzák ki a Fezenre. Ilyenkor érzem úgy, hogy volt értelme – mondta Kovács Antal a Fezen főszervezője a fesztivál utolsó estéjén.

– Ha az ember az elmúlt napokban a közösségi médiafelületeket nézte, akkor az volt az érzése, hogy mindenki volt a Fezenen – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Pár nap alatt ugyan több mint 45 ezer ember megfordul a fesztiválon, azonban mégis családias hangulatú ez a fehérvári rendezvény, ami Kovács Antalnak és csapatának köszönhető.”  – tette hozzá a polgármester.

Sokszor beszélünk arról, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy a fiataloknak vonzó legyen Székesfehérvár. A Fezen is egy ilyen program, ami élményt ad minden nyáron a fiataloknak és nekünk is megvannak az elmúlt 25 évből a fezenes élményeink. Egy ilyen fesztiválra egy nagyvárosnak szüksége van, ami a helyi turizmusnak, vendéglátásnak is fontos, nem is beszélve a városmarketing értékéről.”

Kovács Antal arról is beszélt, hogy nagyon nehéz volt az idei szervezés kezdve azzal, hogy a világjárvány miatt sok mindent újra kellett szervezni, a terület rendbetétele a fesztiválra nehezebb volt mint korábban és a színpadtechnika felépítése sem volt egyszerű. Az embereket és a hangulatot látva azonban sok mindenért kárpótol. Naponta jóval több mint tízezer ember jön el és ez mindig nagy öröm és boldogság.

(ÖKK – Bácskai Gergely / Media24)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-07-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami