Magyar Tavak Fesztiválja – Zeneterápia a Velencei-tó körül

A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 24-én, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon gálakoncert lesz, majd június 25-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők.

A Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt. A Magyar Tavak Fesztiváljának velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 24-én a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon. A gálaest házigazdája Bősze Ádám, a közismert zenetudós, zenetörténész, rádiós műsorvezető lesz. Az est szereplője és az operafesztivál „nagykövete” Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki szintén a Velencei-tónál él. Közreműködik többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara, a Genezis 5 és ifj. Balogh Ferenc.

A rendezvénysorozat szombati programja a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. Az élménytúra helyszíneiül a Velencei-tó térségének legszebb pontjai szolgálnak. A koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. A kápolnásnyéki Halász-kastély udvarából indulnak Sukoróra, ahol a Vox Mirabilis Kamarakórus várja a két keréken érkezőket.

A Pákozdi Katonai Emlékparkban Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron játszik Balássy Betti énekel. A kerékpárosokat jazz-zel várják a DNPI pákozdi kutatóházában , ahol Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió jazzkívánságműsor magyarul című előadással várja őket. A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban jó ebédhez szól az autentikus magyar népzene a Bazseva zenekartól, majd Agárdon a zenepavilonban operaslágereket hallhatnak magyarul. Ezt követően Velencére átérve a Resort & Spa-ban a Cimbaliband – Remaster koncertje 17.20-kor kezdődik.

A túrát nagyszabású Velencei-tavi piknik zárja a Halász-kastély parkjában 19.00 órakor. A parkban helyi kistermelők portékáit is megvásárolhatják a vendégek. Az élménytúra fontos része a helyi vendéglátók bevonása, amely betekintést nyújt a térség gasztronómiájába is, finom ételeket és különleges italokat kóstolhatnak a résztvevők.

Részletes program a https://magyartavakfesztivalja.hu/velencei-tavi-fesztival-2022/ oldalon olvasható.

(ÖKK / Media24)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-06-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami