Magyar Tavak Fesztiválja – Zeneterápia a Velencei-tó körül

A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 24-én, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon gálakoncert lesz, majd június 25-én, szombaton 9 órakor indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők.

A Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt. A Magyar Tavak Fesztiváljának velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 24-én a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon. A gálaest házigazdája Bősze Ádám, a közismert zenetudós, zenetörténész, rádiós műsorvezető lesz. Az est szereplője és az operafesztivál „nagykövete” Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki szintén a Velencei-tónál él. Közreműködik többek között a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence, Cserta Balázs zenekara, a Genezis 5 és ifj. Balogh Ferenc.

A rendezvénysorozat szombati programja a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. Az élménytúra helyszíneiül a Velencei-tó térségének legszebb pontjai szolgálnak. A koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. A kápolnásnyéki Halász-kastély udvarából indulnak Sukoróra, ahol a Vox Mirabilis Kamarakórus várja a két keréken érkezőket.

A Pákozdi Katonai Emlékparkban Jász Andris, Horváth Márk, Romhányi Áron játszik Balássy Betti énekel. A kerékpárosokat jazz-zel várják a DNPI pákozdi kutatóházában , ahol Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió jazzkívánságműsor magyarul című előadással várja őket. A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központban jó ebédhez szól az autentikus magyar népzene a Bazseva zenekartól, majd Agárdon a zenepavilonban operaslágereket hallhatnak magyarul. Ezt követően Velencére átérve a Resort & Spa-ban a Cimbaliband – Remaster koncertje 17.20-kor kezdődik.

A túrát nagyszabású Velencei-tavi piknik zárja a Halász-kastély parkjában 19.00 órakor. A parkban helyi kistermelők portékáit is megvásárolhatják a vendégek. Az élménytúra fontos része a helyi vendéglátók bevonása, amely betekintést nyújt a térség gasztronómiájába is, finom ételeket és különleges italokat kóstolhatnak a résztvevők.

Részletes program a https://magyartavakfesztivalja.hu/velencei-tavi-fesztival-2022/ oldalon olvasható.

(ÖKK / Media24)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-06-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Magyar költészet napi programok

Magyar költészet napi programok

Versfelismerő játékkal, könyvbemutatóval, irodalmi műsorral és vetélkedővel, kiállításmegnyitóval, filmvetítéssel...

Retro hangulat Felsővárosban

Retro hangulat Felsővárosban

Retro piknikre hívja az érdeklődőket az SZKKK a Felsővárosi Közösségi Házba 2024. április 20-án, szombaton 15 és 19...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami