A KEMPP lett az Év Emlékhelye!

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely lett 2022-ben az Év Emlékhelye. Az elismerést az elmúlt hétvégén, az Emlékhelyek Napja alkalmából adták át Budapesten.

Az Év Emlékhelye-díjat 2020-ban alapította a Nemzeti Örökség Intézete, hogy elismerje és méltassa a legaktívabb és a státuszukat leginkább kiaknázó emlékhelyeket. Két éve a székesfehérvári Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhely, míg tavaly a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kapta a jeles elismerést.

Idén a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely lett a díjazott a példaértékűen, következetesen és igényesen végzett tevékenysége eredményeként. Móczár Gábor, a díjalapító NÖRI főigazgatója hangsúlyozta, hogy a KEMPP mintaértékűen dolgozik együtt a többi emlékhellyel, emellett fontos szerepet játszik környező térsége hagyományainak ápolásában, emlékeinek megőrzésében. A KEMPP által életre hívott „Hazáért körút” mintaprogram hatékonyan támogatja a NÖRI Nemzeti Emlékezetpedagógiai Programját és a többi emlékhely hasonló célú tevékenységét is – tette hozzá a főigazgató.

A budapesti Fiumei úti sírkertben rendezett ünnepségen dr. Görög István, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely ügyvezetője vette át az Év Emlékhelye-díjjal járó Herendi porcelánserleget.

(ÖKK)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Media24

2022-05-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

EFOTT: Akon is a nagyszínpadon!

EFOTT: Akon is a nagyszínpadon!

John Newman, Regard és Riton után újabb nemzetközi sztárt jelentettek be az fesztivál szervezői. Az amerikai hiphop és...

Otthonra lelt az EFOTT

Otthonra lelt az EFOTT

Idén nyáron ismét a Velencei-tó partjára látogat a hallgatók legnagyobb rendezvénye, az EFOTT Fesztivál. Ez alkalommal...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami