Őrségváltás a város tetején

A cím aligha túlzó, ugyanis gyakorlatilag 30 éve, 1994 óta tevékenykedik Székesfehérvár legmagasabban fekvő városrésze, Öreghegy önkormányzati képviselőjeként Horváth Miklós Csaba, aki most 78 évesen visszavonul. Utódjaként szeretné, ha a város alpolgármestere, a gyermekkora óta az Öreghegy déli részén élő Róth Péter folytathatná munkáját a Kisfaludot is magában foglaló 13-as választókerületben. 

Horváth Miklós Csaba keddi közös tájékoztatójukon elmondta, hogy 30 év alatt komoly fejlődésen ment keresztül az Öreghegy, főképp az elmúlt bő évtizedben, amihez kellett az a jó csapat és csapatmunka, amely dr. Cser-Palkovics András polgármester vezetésével összeállt és működött az egész város, így a választókerület érdekében. „Dr. Cser-Palkovics András megválasztása óta különösen egységes, jó csapat dolgozik a városért. Ennek a csapatnak a tagja Róth Péter is, akit nagyon régóta ismerek, és elismerek, mert kiváló, ember, szívén viseli a város és a városrész sorsát, mindent megtesz, amit csak tud, annak érdekében, hogy fejlődjön Dél-Öreghegy és Kisfalud is az egész várossal együtt. Teszi mindezt csendben, szerényen – szerintem túl szerényen is -, de most, azt gondolom, hogy ki kell lépnie kicsit a fénybe, hogy mindenki megtapasztalhassa, mit tud tenni ezért a városért, városrészért. Én tisztában vagyok a képességeivel, erényeivel, amit elhatároz, azt meg is tudja valósítani, ezért is lesz kiváló követőm a képviselői poszton, ehhez kérem az itt élők támogatását június 9-én. Ami az elmúlt 30 évet illeti, nagy öröm, hogy mindvégig számíthattam a lakosság támogatására. Ars poeticám az volt kezdettől fogva, hogy maradj hiteles és maradj az, aki vagy. Ehhez tartottam magam mindig és összességében elmondhatom, hogy ezt a három évtized – bár nagyon gyorsan elröpült – csak pozitívan értékelhetem. A jövőt illetően további sok sikert kívánok polgármester úrnak és reménybeli utódomnak, aki természetesen – ahogy a lakók is – számíthat rám, éppen úgy, mint a város vezetősége.”

Róth Péter hangsúlyozta, hogy kisgyermek kora óta a választókerület lakója, s komoly megtiszteltetés számára szeretett városáért, egyben lakókörzetéért dolgozni, ami  a jövőben sem változik majd. „42 éve élek Öreghegyen, nagy megtiszteltetés, hogy az ember a városáért, alpolgármesterként, a polgármester helyetteseként dolgozhat. Nyilván kicsit másképp, de hatalmas megtiszteltetés az is, hogyha közvetlen felhatalmazással azért a városrészért dolgozhat a város közgyűlésében, ahol él. Nagy örömömre szolgál, hogy ma itt állt mellettem Horváth Miklós Csaba, aki 30 éven át dolgozott Öreghegyért a székesfehérvári képviselőtestületben, nagyon bízom abban, hogy a jövőben is számíthatok rá és a tanácsaira. Fontos munkát végzett, ami biztos talapzatot jelenthet bárki számára, aki elnyeri a választópolgárok bizalmát júniusban.”

Róth Péter hozzátette, hogy bár valóban sokat fejlődött, épült, szépült a választókerület az elmúlt évtizedek alatt, de van még tennivaló bőven. Természetesen a leendő fejlesztések, beruházások tekintetében nagyon számít majd a lakók véleményére, meglátásaira, javaslataira, hiszen igazán jót és azt igazán jól tenni csak összefogással lehet.

Bizony, kétségkívül komoly, pozitív változásokon ment keresztül az elmúlt évtizedekben Öreghegy és Kisfalud, a dr. Cser-Palkovics András vezette csapat, Róth Péterrel együtt mindig szívén viselte a településrészek sorsát. Ma már nem csak a szőlőművelésről, a borospincékről, kiskertekről, a hétvégi házakról, a kiváló szőlészeti-borászati hagyományairól, Bányatóról, a „háromágúról” és az Aranybulláról híres Öreghegy, miként Kisfalud sem a „város eldugott része a Csúcsoshegy mögött”, Pákozd határában, s nem csak arról nevezetes, hogy a Vidi egykori legendás, válogatott csatára, Wollek Tibor itt élt és itt temették el, hogy van egy régi eklektikus stílusú kis kastélya, illetve a város meghatározó mezőgazdasági cége is itt tevékenykedik, hanem a példás közösségi életéről, aktivitásairól, kulturális és művészeti bázisáról.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-05-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami