Örömteli, áldott, felszabadult – Gospel Karácsony Veszprémben

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-14

Teltházas koncertet adott Veszprémben a Vincent Bohanan & The Sound of Victory gospel kórus. A négy napos turné harmadik állomásának a Veszprém Aréna adott otthont, ahol a világhírű szólistával, David Bratonnal kiegészült formáció több mint 2 órás koncerttel ajándékozta meg a nézőket. Az eseményen a Magyar Református Szeretetszolgálat javára gyűjtöttek a szervezők.

Hétfő este 19:00 órakor közel 3000 ember várta, hogy felcsendüljenek a sokak által jól ismert, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó gospel slágerek. Az esemény megnyitóján Steinbach József, a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke, valamint Udvardy György, a Veszprémi főegyházmegye érseke osztották meg gondolataikat.

Az a jó, amit az Isten adhat, a legszebb álmainkat is felülmúlja. „Jóra fordította sorsunkat az Úr” – mondja a zsoltáros. Fordította; múlt időben. Jézus születése, ez a múltbeli esemény reménységgel ajándékozza meg a jelent. Egy bizonytalan világban, ahol tele vagyunk félelmekkel, jó ezt hallani. Az Istentől jövő öröm a körülményektől független, örökkévaló, amely átjárja az életünket – és ez az este is erre az örömre hangol bennünket – fogalmazta meg Steinbach püspök úr a rendezvény kezdetén.

Az Egyesült Államok egyik legaktívabb gospel csapata már többször járt Európában, de Magyarországon ez az első látogatásuk.

Magyarország csodálatos, gyönyörű tájakat láthattunk és fantasztikus emberekkel találkoztunk – mondta el Vincent Bohanan, a kórus alapítója és vezetője a koncert után.
Nagyon izgatottak vagyunk, néhány nap múlva a pápa előtt énekelhetünk majd. Felfoghatatlan csoda ez, az Úr kegyelme, amely mindannyiunk számára örök emlék marad.

Színes koncertműsorral készültek az estére: saját dalaik mellett találkozhattunk ismert művekkel, mint az Amazing Grace vagy az Apáca Show slágerei. Home című dalukat kifejezetten az Ukrajnában tomboló háborúért, az ott élőkért ajánlották, és kérték a közönséget, hogy kapcsolódjanak be a közös imádságba, ne szűnjenek meg gondolni azokra, akiknek a legnagyobb szüksége van rá.

A koncert résztvevői, valamint az esemény támogató partnerei több millió forint adományt gyűjtöttek össze a Magyar Református Szeretetszolgálat javára. A szervezők hálásan köszönik mindenkinek a hozzájárulását, és remélik, hogy a jövő évben újra megrendezésre kerülhet a Gospel Karácsony.

A magyarországi turné nem jöhetett volna létre a Veszprém-Balaton Keresztény Kultúrájáért Alapítvány nélkül. Csontos Ádám, az alapítvány elnöke elmondta: Az alapítvány elsődleges célját jól tükrözi a gospel koncert. Ha valaki megnézi az angol szótárban, hogy mit is jelent az a szó, hogy “gospel”, azt fogja találni fordításként: evangélium. Az pedig, hogy evangélium, nem jelent mást, mint: jó hír. Alapítványunk elsődleges célja, hogy az emberek közé a sok nehézség közepette eljuttassuk a remény jó hírét, hogy Isten szeret bennünket.

Magyarország, Veszprém, a Balaton csodálatosan szép helyek és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy itt élhetünk. Örömmel tekintünk az Európa Kulturális Fővárosa 2023 lehetősége felé, mely ráirányítja a világ reflektorát erre a különleges régióra. Alapítványunk szeretné ezt az alkalmat is felhasználni, hogy a jóhírt közvetítse azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel csak tudja.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami