Öreghegyi advent: új közösségi program a városrészben

Szerző: Mátay Balázs

2023-12-08

Hagyományteremtő szándékkal indították el öreghegyi lakosok azt a közösségi programot, amelynek keretében adventi kézműves vásárnak és termelői piacnak ad otthont a Késmárki köz az adventi hétvégéken. A Varázslatos adventi készülődés Öreghegyen rendezvény keretében pénteken és szombaton délutánonként a legkisebbeket játékos foglalkozással várják, amíg a felnőttek válogathatnak a gasztronómiai csemegék, kézműves termékek között.

Mesebeli hellyé változott a Késmárki köz advent második hétvégéjén. A parkban, amelyet napközben sportolásra használnak Öreghegy lakói, naplemente után felgyúltak az ünnepi fények, és a legelésző őzike szelíden fogadta a Mikulásra váró gyereksereget. Miközben a legkisebbek Mesivel a mesék világában elmerülve játszottak, addig a család felnőtt tagjai, a sorra érkező baráti társaságok a fahéj és vanília illatban, egy-egy pohár forró ital mellett beszélgettek.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseménysorozatot Vargha Tamás honvédelmik miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője nyitotta meg. Örömét fejezte ki, hogy Öreghegy szívében az itt élők kezdeményezésére és összefogásával egy újabb közösségi program született.

Amikor az adventi koszorún felgyúl a második gyertya lángja, az azt üzeni, nem vagyunk egyedül. A Karácsony ünnepét váró időszak arról szól, hogy megfoghatóvá válik a szeretet, mondta Tornyai Gábor plébános. A második vasárnapra készülve azt kívánta minden jelenlévőnek, hogy fedezzék fel maguk körül azokat az embereket, családtagokat, barátokat, akik segítséget, fényt, szeretetet hoznak az életükbe. A köszöntő gondolatokat követően a Csiperke Óvoda és Családi Bölcsőde ovisai által készített adventi koszorún a gyertyákat Vargha Tamás, Tornyai Gábor, valamint Róth Péter alpolgármester és Horváth Miklós Csaba, a körzet önkormányzati képviselője gyújtotta meg.

Mint azt a program ötletgazdája, Hegyváriné Kucsera Georgina elmondta, hagyományteremtő szándékkal hívták életre ezt a rendezvényt, hogy a városrészben élőkhöz, a kisgyermekes családokhoz elérhető közelségbe hozzák az adventi készülődés közösségben megélt, bensőséges hangulatát. A Varázslatos adventi készülődés Öreghegyen rendezvény minden pénteken és szombaton délután várja a látogatókat. A legkisebbeket játékos foglalkozással várják, amíg a felnőttek válogathatnak a gasztronómiai csemegék, kézműves termékek között.

Szombaton délután Bécivel, a kispónival lesz élményfoglalkozás, míg az Adventi Kuckóban mézeskalácsházat díszítenek majd közösen kicsik és nagyok. December 16-án, szombaton Bíró Kriszta interaktív gyerekműsora 16.30 órakor kezdődik, valamint karácsonyfadíszek készülnek. Majd december 22-én mézeskalácsházikó-készítéssel zárul a programsorozat.

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2024. február
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Written by Mátay Balázs

2023-12-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami