Orbán Viktor: Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok

Védekezünk, mert a globalista elit ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Most mindannyian támadás alatt állunk. A nemzet a nyugat nagy találmánya, azonban ha a nemzetek elpárolognak, akkor elvész a szabad élet lehetősége és a nyugat elbukik. Haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián csütörtökön (CPAC) Budapesten. Az Alapjogokért Központ által Együtt erő vagyunk! címmel szervezett tanácskozáson.

Beszédében a kormányfő kiemelte: nehéz rosszabb helyzetben lévő országot elképzelni, mint amilyen Magyarország volt 2010-ben. Akkor az volt a kérdés, hogy „egy konzervatív politika talpra állíthatja-e a liberálisok ámokfutása miatt csődbe jutott országot” – fogalmazott. Hangsúlyozta: a kísérlet sikerült, „mi vagyunk a bizonyíték, csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot. A magyar sikertörténet azóta is tart” – tette hozzá.

A kormányfő szerint a magyar siker 2015-ig senkit sem érdekelt a világon, nem voltunk híresek. A magyarok sikerét Soros Györgynek köszönhetjük: ha Soros nem hirdeti meg bevándorlási programját, akkor mi soha nem kerültünk volna a világsajtó címlapjára – mondta a kormányfő. Szavai szerint Sorosék elárasztották illegális migránsokkal a Balkánt, és kiépítették az embercsempész útvonalat, azonban beleütköztek Magyarországba. „Mi ugyanis megálljt parancsoltunk az illegális migrációnak és megvédtük a hazánkat”– húzta alá a kormányfő. Kiemelte ugyanakkor azt is, hogy a szellemi-ideológiai csatákat is vállalni kell, ha meg akarjuk védeni hazánkat, mert ez a harctér is fontos terepe a liberálisoknak. Leszögezte: nem vágytunk világhírnévre, mégis azok lettünk, miután ellent mondtunk a liberálisoknak.

Orbán Viktor meglátása szerint katonai erő tekintetében még erősebb a nyugat, de a jövőben ha minden területen elmarad, akkor az a katonai konfliktusok erősödéséhez vezet. Mindezért csak magunkat okolhatjuk – mondta. Véleménye szerint amikor a baloldaliak a vírust rászabadították a világra, akkor sok konzervatív azt mondta, hogy a nemzetellenes vírus csak egy laborszökevény. „Ezt a vírust kitenyésztették, a migráció, a gender, a woke csak egy alvariánsa ezeknek a vírusoknak. A woke-mozgalom és a genderideológia, olyanok mint a kommunizmus és a marxizmus: mesterségesen szétverik a különféle csoportokat, és így a nemzetet”– mutatott rá.

A harmadik vírusvariáns, amely veszélyezteti a nyugati nemzeteket: az a progresszív külpolitika. A demokrácia-export nevében felforgatja az országokat – mondta a Miniszterelnök. „Számos színes forradalmat láttam, de káosz, zűrzavar, és magára hagyott országok lettek csak.” A kormányfő megerősítette, hogy ha Trump lenne az elnök, akkor nem lenne háború, ezért bízik a visszatérésében. „Biztos vagyok benne, hogy ha Trump lenne az elnök, ma Oroszország és Ukrajna nem háborúzna. Térjen vissza elnök úr és hozza el a békét”.

A progresszívek mindig irodalmi politikát folytatnak. Először diplomáciai nyomást gyakorolnak a nemzetekre, és aki nem hajol meg, az ellenség. „A gender- és az LMBTQ-mozgalmakról ha azt mondod, hogy az a gyermekek szexualizálása, akkor azt mondják rád, hogy megszeged az európai értékeket.” A progresszívek célja, hogy elvegyék a tagállamoktól az önálló külpolitika jogát, ez lesz a jövő egyik legfőbb harca – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Itt Európában megkezdődött a rekonkviszta: Olaszországban nyertek a konzervatívok, de a munka nem ér véget a győzelemmel. Szurkolunk Meloni asszonynak.” Minél hangosabbak a liberálisok, annál gyorsabban veszítenek a népszerűségükből” – üzente Netanjahunak a kormányfő. „Nem kell tovább keresni a progresszív vírus ellenszerét, itt van Magyarországon a vakcina. Annyi az egész, hogy a választás előtt fel kell írni a zászlóra: No migration, no gender, no war!”

„A város szentélyeit, és a város falait lehet elfoglani – ez a két módja, hogy elfoglaljunk egy várost. Brüsszel és Washington még a liberálisok kezén van, ezért tegyünk róla, hogy azt is elfoglaljuk” – zárta beszédét a kormányfő.

Orbán Viktor mellett több jelenlegi és korábbi vezető európai politikus – Irakli Garibashvili, Georgia (Grúzia) miniszterelnöke, Andrej Babis, a Cseh Köztársaság korábbi miniszterelnöke, Janez Jansát, Szlovénia korábbi miniszterelnöke -, valamint az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) elnöke, Matt Schlapp is felszólalt a konferencián.

(Media24 /Origo)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-05-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami