Öltözőfelújítás Baracskán, sportpark Ráckeresztúron

Szerző: garanddesign

2021-02-12

Újabb fejlesztéseket hozott a Magyar Falu program Fejér megye 3. sz. választókerületébe: Baracskán a helyi sportklub megújult öltözőjét, Ráckeresztúron pedig egy teljesen új kültéri sportparkot adott át a a települések vezetővel Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, akinek jelentős szerepe van abban, hogy a kistelepülések felzárkóztatását, lakosságmegtartását célzó program igencsak sikeres a választókörzetben.
Baracskán egykor komoly, megyei szinten az élmezőnybe tartozó labdarúgó csapat volt, ám az elmúlt években olyan mélyre jutott, hogy gyakorlatilag a nulláról kellett – egy új egyesület megalapítása mellett – újjászervezni a sportágat. A Baracskai TC – nem utolsó sorban a Bicskei TC partnerségének köszönhetően – jól működik, egyelőre az utánpótlásra és az öregfiúkra épít. Az újjávarázsolt öltözőépület is az építkezés és fejlesztés része.

– Baracskán az iskolánál 2018-ban adtuk át a tornatermet, ami egy nagyon fontos fejlesztés volt, amit sikerült befejezni. Ott van a parkban egy kisebb műfüves pálya, ezért nem is csoda, hogy inkább az iskola környékére tevődött át a helyi sportélet. Mindeközben pedig a régi nagy hírű baracskai katlan mintha megszűnni látszott volna. Ezen az állapoton sikerült pozitívan változtatni azzal az együttműködéssel, amit a két BTC, a Baracskai és a Bicskei TC kötött egymással, ehhez komoly mértékben hozzájárult Baracska polgármestere, Szőlősy Attila egy helyi gazdasági szereplő bevonásával, aki által TAO-támogatáshoz jutott mindkét sportegyesület. Ezen kívül a helyiek jelentős mértékű társadalmi munkát is vállaltak a fejlődés érdekében. – mondta Tessely Zoltán.

Szőlősy Attila polgármester hozzátette, hogy további korosztályok versenyeztetésével szeretnék szélesíteni a bázist, s a jelenlegi 70 fő feletti egyesületi létszámot, ami jó alap és a sport népszerűségét támasztja alá, egyúttal azt, hogy érdemes fejleszteni, figyelni rá. Ezért is örül az öltöző megújulásának.

A baracskai program végén – hiába röpködtek a mínuszok – a miniszterelnöki biztos, a polgármester és a Baracskai TC elnöke a jelenlévő újságírók és fotósok nagy örömére bemutatták, hogy nem csak beszélni tudnak a sportról, a fociról, a labdával is jó viszonyt ápolnak. A szikrázó napsütésben, ugyanakkor mínusz 4 fokos hidegben percekig vándorolt engedelmesen a játékszer lábról lábra.

Ráckeresztúron egy vadonatúj, kültéri sportparkot adtak át a Rákóczi utca-Vörösmarty utca-Kölcsey utca által határolt területen. Tessely Zoltán kiemelte, hogy ez a fejlesztés – ami a BMSK kivitelezésében valósulhatott meg – jelentős szereppel bír, hiszen a jelenlegi járványhelyzetben fontos, hogy a helyiek ki tudjanak otthonról mozdulni, tudjanak sportolni. Hozzátette: Ráckeresztúr több pályázata is sikeres volt a Magyar Falu Programban, ami már több, mint 50 millió forintos fejlesztést hozott a település számára a most átadott sportparkon felül. Szentes-Mabda Katalin polgármester elmondta, hogy az új terület mellé terveznek a későbbiekben egy játszóteret is, így az egy kisebb helyi szabadidő-parkként, közösségi térként is funkcionálhat majd.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-02-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami