Ölelés az elfogadásért

Szerző: Media24

2022-11-18

A fenti címmel szervez flashmobot Székesfehérvár Belvárosában, az Országalmánál a Fogyatékosság Világnapján, december 3-án a Fehérvár Médiacentrum – elsődlegesen televíziós – szerkesztő-műsorvezetője, Kovács Szilvia. A hagyományteremtőnek szánt performansz célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a családokra, amelyekben sérült embereket gondoznak. Az ő napi küzdelmeikre, nehézségeikre fókuszál az esemény.

A részleteket az ötletgazda-főszervező, Kovács Szilvia osztja meg velünk:

„Televíziós riporterként, újságíróként, és műsorvezetőként munkám során sokszor járok olyan eseményeken, ahol fogyatékossággal élőkkel kerülök kapcsolatba nap, mint nap. Ezek mindannyiszor mélyen megérintenek. Jómagam is érintett vagyok, egy szindrómás, autista kislányt nevelek, így a témát kívülről, és belülről is ismerem, bőven van tapasztalatom.

December 3-a a Fogyatékosság Világnapja. Ezek a “különleges képességű” emberek a legtisztább szívű emberek, legtöbbjük nagyon szeret ölelkezni, ebből adta magát a rendezvényünk hívó gondolata: Ölelés az elfogadásért.

Mit szeretnénk hangsúlyozni? Hogy bár mindenkiben ugyanolyan szív dobog, nincsenek különbségek, sőt… Ezen emberek nagy része különleges tehetséggel bír, gondoljunk csak az autisták memóriájára, de bármilyen művészeti ágból lehetne példákat hozni.

Ezen a napon mutassuk meg, hogy nincsenek különbségek! Mutassuk meg, hogy a sérült embereket gondozó családok milyen küzdelmeken mennek át nap, mint nap!

És ami még nagyon fontos: mutassuk meg, milyen közössége van Fehérvárnak, hiszen számos rendezvény is bizonyítja, hogy városunk kiemelten kezeli a fogyatékossággal foglalkozó szervezeteket, intézményeket. Mutassuk meg, hogy mekkora tömeget tudunk megmozgatni! Mutassunk ebben is példát más városoknak!

A december 3-i rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezzük meg, bízva abban, hogy sokakhoz eljut az üzenet.

Így az ötlet az, hogy december 3-án szombaton 10 órakor találkozunk az Országalmánál, amit ép és sérült emberek fognak “körül ölelni”. Meghallgatjuk a felszólalók gondolatait, majd átmegyünk a Városház téren felállított színpadhoz, ahol különböző csoportos, illetve egyéni produkciók várnak mindenkit. Az érintett gyerekek és felnőttek megmutatják, hogy nincsenek különbségek. Ki-ki egy-egy szavalattal, énekes, vagy éppen zenés fellépéssel, de még dzsúdó bemutatóval is kedveskedik a résztvevőknek, a vége pedig egy nagyon megható produkció lesz, ami egyelőre titok…

Mindenki jelenlétére számítunk, és bízunk abban, hogy akkora kört tudunk formálni az Országalma körül, hogy nem fér el a belvárosban.

A helyi és országos médiumokat is várjuk és kérjük, hogy tudósítsanak az eseményről, melynek minden bizonnyal lesz folytatása. Előzetes beharangozót is szívesen vennénk.

Egyben kérnék mindenkit, hogy jelezze felém, ha színpadi produkcióval készül, ami lehet bármilyen szívhez szóló szereplés!

Már most, a visszajelzések alapján nagyon sokan leszünk, számos intézmény és szervezet mozdult meg, az önkormányzat és az egyházmegye, az SZKKK és természetesen a médiacentrum teljes támogatását élvezzük, és a napokban várhatóan még sokan foglak csatlakozni. Emellett sokan jelezték már, hogy készülnek produkciókkal.

Köszönettel és nagy szeretettel várunk mindenkit!”

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-11-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami