A ballagó diákok osztályfőnökeit köszöntötték az Órajátéknál

Szerző: Media24

2023-05-02

Idén is folytatódott a hagyomány, miszerint a Ballagási Hét keretein belül az Önkormányzat az Órajátéknál köszönti a ballagó diákok osztályfőnökeit. A Kossuth udvarban ismét felcsendültek a ballagási dallamok, a város nevében pedig dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a diákokat a középiskolás években kísérő pedagógusoknak.

Sokéves hagyomány, hogy a végzős diákok osztályfőnökeinek, igazgatóinak munkáját a Ballagási Hét keretében, az Órajátéknál ismerik el. A Kossuth udvar éke, az Órajáték Kovács Jenő órásmester munkáját dicséri, 2002. augusztus 15-ei avatása óta színesíti a történelmi belvárost. Különlegessége, hogy májusban egy hónapon keresztül a diákság tiszteletére a Gaudeamus Igiturt, valamint egy sárospataki diákdalt játszik, a történelmi figurák helyett pedig az iskolai élethez kötődő személyek vonulnak fel.

Az idei tanévben Székesfehérváron 19 oktatási intézmény 79 osztálya búcsúzik az alma matertől. A végzős diákok osztályfőnökeinek szervezett keddi ünnepségen dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az osztályfőnökök kiemelten fontos munkát végeznek a diákokért. „Osztályfőnöknek lenni különösen nagy felelősség és egyben egy igazi szolgálat, hiszen egy diákközösség tagjait kell koordinálniuk, segíteniük, támogatniuk, ha kell bátorítaniuk vagy korholniuk. A ballagás és a vizsgák közeledtével pedig természetesen izgulni értük.” – mondta a városvezető, majd hozzátette, hogy a most ballagó diákok osztályfőnökei mögött nehéz időszak áll. A pandémiával, online oktatással nehezített években még embert próbálóbb volt a közösségek szervezése. Az osztályfőnökök munkája azonban ekkor sem állt meg, a nehezített körülmények között is egyengették a diákok útját a vizsgákig vezető úton. „Bízom benne, hogy amikor a diákok évek múltán visszaemlékeznek erre az időszakra, köszönettel és hálával gondolnak majd vissza a középiskolás éveikre.” – fogalmazott a polgármester, aki a város nevében is megköszönte az osztályfőnökök áldozatos munkáját.

Különleges pillanathoz érkezett az életünk – kezdte beszédét a diákok képviseletében Vaczula Dominik, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum tanulója, aki diáktársai nevében köszönetet mondott a pedagógusoknak, az igazgatóknak és a városnak, hogy elkötelezett munkájuknak köszönhetően olyan környezetben tanulhattak, ahol a diákok a lehető legjobb körülmények között készülhettek fel az életre. Ahogy fogalmazott, az osztályfőnökök nem csak az iskolai tárgyakból, de az életről is fontos leckékre tanították meg őket. A diákélet nem volt mindig könnyű, de a kihívásokkal teli éveken együtt lendültek túl, a megszerzett tapasztalatokat pedig bátran kamatoztathatják a vizsgák után is. „Türelemmel és odaadással felvértezett osztályfőnökeink nélkül ma nem lehetnénk azok a fiatalok, akik most vagyunk.”  – tolmácsolta a diákság háláját Vaczula Dominik.

Az ünnepségen közreműködött a XIII. Fehérvári Versünnep különdíjasa, Borbély Levente Miklós, aki Jobbágy Károly Az elhagyott repülőtér című versét adta elő. Kulturális műsorral készült a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola vegyeskara, akik Kneifel Imre karnagy vezetésével Pataki diákdalokat adtak elő.

A rendezvényen részt vett Mészáros Attila alpolgármester, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója, Galambos Zsuzsanna, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője, Vörös Csaba, a Székesfehérvári Intézményi Központ főigazgatója, valamint Kovács András órásmester.

A Ballagási Hét szerdán a Szent István Művelődési Házban a Bolondballagással, majd szombaton a Városi Ballagással folytatódik, ahol Székesfehérvár valamennyi osztálya közösen búcsúzik.

(ÖKK Fehérvár, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-05-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami