Néma koszorúzásokkal és főhajtással emlékeztek hősi halottainkra

Szerző: Mátay Balázs

2023-10-31

Sok évtizedes hagyomány, hogy halottak napja alkalmából a hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt néma koszorúzásokkal tisztelegnek a város és a megye vezetői, országgyűlési képviselői, valamint a Magyar Honvédség képviselői Székesfehérváron. Így történt ma is a város katonatemetőiben és emlékhelyein.

A megemlékezések délelőtt a Hosszú temetőben kezdődtek, majd a Szentlélek katonatemetőben folytatódtak. Előbbinél Róth Péter alpolgármester, utóbbinál Mészáros Attila alpolgármester helyezett el koszorút Wilmek Tiborral, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnökével.

Ezt követően az orosz katonatemetőben, majd a Budai úti laktanyában Molnár Tamás önkormányzati képviselő és Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke koszorúzott, utóbbi helyszínen a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnökével, Lévai Miklóssal együtt.

A megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél zárultak.

A csendes főhajtáson részt vettek Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Róth Péter alpolgármester, Wilmek Tibor, a Fejér Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Szabó Bakos Györgyné, Pintérné Varga Anna Mária és dr. Márton Roland önkormányzati képviselők, valamint a Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke, Lévai Miklós. A Magyar Honvédség és a Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandár nevében valamennyi helyszínen Wenzdorfer Zoltán alezredes koszorúzott.

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. november
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Mátay Balázs

2023-10-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Katalin-nap Kati néninél szombaton

Katalin-nap Kati néninél szombaton

Katalin-napi ünnepségre invitálják a fehérváriakat november 25-én, szombaton délután négy órára Kati néni szobrához, a...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami