NATO katonák adományoztak az Alba Bástya Központnak

Szerző: Media24

2022-12-12

Második alkalommal gyűjtöttek karácsonyi adományt Székesfehérváron a NATO Erőket Integráló Elem Magyarország katonái. A több mint félmillió forintos támogatásból színházi előadásokra szóló jegyeket, múzeumi belépőt, könyveket vásároltak az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ által gondozott családok, gyerekek számára.

Az ajándékcsekket jelképesen hétfőn adták át a Központban.

Topor István ezredes, a magyarországi NATO Erőket Integráló Elem parancsnoka elmondta, tavaly már szerveztek hasonló akciót az Ezredéves Általános Iskola számára, a kicsivel több mint félmillió forintból technikai eszközöket vásároltak. A Székesfehérváron szolgáló hazai és nemzetközi katonák idén is fontosnak tartották a segítségnyújtást. Egy fiatal kollégájuk kezdeményezte a jótékonysági akciót, melynek keretében pénzt gyűjtöttek és árverezték a saját relikviákat. Ezúttal 530 ezer forint jött össze, melyből a tárgyi adományok – könyvek és könyvutalványok – mellett élményeket is ajándékoztak, ennek köszönhetően a gyerekek, a családok színházba mehettek és múzeumi belépőket is kaptak.

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója arról beszélt, hogy a magyarországi NATO Erőket Integráló Elem gyűjtése kiegészíti az egyéb jótékonysági kezdeményezéseiket. A Központnak nagyon sok együttműködő partnerrel van kapcsolata, akik tárgyi adományokkal, tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel, édességekkel segítik a családokat. Ezek a támogatások folyamatosan érkeznek, emellett nagyon sokat jelent az élmények ajándékozása. Eddig 30 gyermek vett részt a Vörösmarty Színház egyik előadásán, és további 20 gyermek részesülhet hasonló élményben a következő napokban.

Az adománycsekk átadásán Mészáros Attila alpolgármester fejezte ki köszönetét Székesfehérvár Önkormányzata nevében. Elmondta: a COVID idején és az Ukrajnából érkezett menekültek fogadásakor bebizonyosodott, hogy Székesfehérvár közössége nagyon összetartó. Ugyanez mutatkozik meg advent idején, ugyanis idén a városi karácsonyi adománygyűjtésben hét szociális szervezettel fogott össze az Önkormányzat. A NATO adománya a rászoruló családok számára kifejezetten fontos, hiszen maradandó, értékes élményekkel tudják gazdagítani a családok mindennapjait.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-12-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami