Nagy siker volt az első Püspökkertvárosi Forgatag

Szerző: Mátay Balázs

2024-04-28

Verőfényes napsütés, ideális környezet, remek programok és hatalmas érdeklődés – ezek jellemezték az első alkalommal megrendezett Püspökkertvárosi Forgatagot a Millenniumi Emlékmű alatt, a helyi óvoda előtti területen.

A gyönyörű öreghegyi városrész megérdemelt egy ilyen vérbeli, sokrétű családi eseményt, erre pedig a legnagyobb bizonyság az, hogy a 15 órai kezdéstől folyamatosan érkeztek az érdeklődök a „háromágúhoz”, ki busszal, ki a közelből gyalogosan, ki pedig autóval vagy egyéb járművel. 16 óra körül már minden környékbeli parkolásra alkalmas terület betelt.

Ekkor már javában folyt a móka és a játék Andi bohóc vezérletével az egész területen, de a kis sátortetők alatt szorgos kézműveskedés is zajlott szakavatott segítők felügyeletével. Láthatólag mindenki jól érezte magát, miközben éppen a füves területen „pecázott” vagy „malacfuttató” viadalon, esetleg a limbó lécnél próbált szerencsét. A színpadon elsőként a Felicita KTSE növendékeinek táncbemutatója tapsoltatta meg a publikumot.

A szülők számára volt lehetőség vércukor- és vérnyomásmérésre, de a kitelepült vásározók jóvoltából helyi termelésű mézet és egyéb portékákat is vásárolhattak az érdeklődők.

Mindeközben a népszerű énekes, Bereczki Zoltán is belekezdett műsorába, amelyen saját dalai mellett klasszikusok „bereckis” átdolgozásaival, Horváth Charlie, Hungária és Michael Jackson dalokkal is tapsra ragadtatott kicsiket, kicsit nagyobbacskákat és felnőtteket egyaránt.

A legrutinosabbak a hirtelen visszatért kora nyárias melegben és a tűző napsütéstől védve a domboldal fái alól figyelték és élvezték a minikoncertet és az egész délutánt kitöltő nyüzsgő kavalkádot, melyet Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter támogatásával hívtak életre, a tapasztaltak alapján először, de bizonyára nem utoljára.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-04-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami