Miniszteri látogatás az Alba Bástyában

Szerző: Mátay Balázs

2021-10-11

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter látogatott el hétfőn az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központba. A városi és járási feladatokat ellátó szervezet idén költözhetett 16 külön telephelyről egy közös otthonba, a frissen felújított épületbe. A miniszteri látogatáson Tisztl Henrik intézményvezető ismertette szakmai tevékenységüket, majd bejárást tartottak a Központ épületében, amelyen jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár és dr. Cser-Palkovics András polgármester is. 

Lassan helyére kerül minden bútor, és a szakemberek a mindennapi feladatellátás mellett azon dolgoznak, hogy napról napra otthonosabbá is váljon az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ frissen felújított épülete. Egy sikeres pályázatnak köszönhetőn újult meg az épület, ahova 16 helyszínről költöztek be a munkatársak – hangzott el azon a bejáráson, amelyen részt vett Novák Katalin. „A gyermekvédelemben dolgozó szakembereknek külön is köszönettel tartozunk, többek között az elmúlt másfél évben, a járványidőszakban tanúsított munkájukért. Ezért is döntött úgy a Magyar Kormány, hogy januártól 20 százalékkal megemeli a szociális szektorban dolgozók bérét. Ezzel is igyekszünk jelezni számukra, hogy milyen fontos az a szolgálat, amit ők nap mint nap végeznek. A családok egyben tartását, megerősítését, a családi problémák kezelését hivatottak segíteni. Ennek a fehérvári, közel 800 millió forintos beruházásnak az eredménye, hogy méltó körülmények között dolgozhatnak a munkatársak, és fogadhatják az idelátogatókat. Jó látni azt, hogy itt, Székesfehérváron nemcsak a gazdaság erősödik, a város szépül, hanem azok is számíthatnak segítségre, akik bajba kerülnek. Egy közösség akkor lehet igazán erős, ha minden tagjára odafigyelnek.” – emelte ki a miniszter.

A bejáráson jelen volt Vargha Tamás országgyűlési képviselő, államtitkár is. Mint mondta, Székesfehérvár büszke arra a szakmai munkára, amely e központban zajlik, és büszke a szociális ellátórendszer tagjaira, akik az elmúlt másfél évben kiemelkedő munkával látták el a megnövekedett feladatokat, reagáltak az új kihívásokra, gondoskodtak az ellátottakról.

Az idén átadott központ a város egyik nagy beruházása volt az elmúlt közel két évben. „Öröm, hogy az Alba Bástya szakmai munkájához méltó körülményeket tudtunk teremteni. Szerettük volna ezzel is megköszönni az Alba Bástyánál dolgozó szakemberek munkáját, kiemelten az elmúlt másfél évben tanúsított helytállását.” – hangsúlyozta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter körbejárta az új szakmai központot, és beszélgetett a szakterületek munkatársaival az elmúlt másfél év embert próbáló feladatairól. Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai az intézmény kabalafigurájának választott Bátor Fáncsi oroszlánnal ajándékozták meg Novák Katalint.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2021-10-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This