Megnyílt az adventi udvar a Püspöki Palota kertjében

Szerző: Media24

2021-11-27

Ma megnyílt Székesfehérváron a Püspöki Palota kertjében a hagyományos adventi udvar, ahová várják mindazokat, akik szeretnének csendben, békében, imádsággal készülni a karácsonyra. Az első gyertyagyújtás alkalmából Spányi Antal megyéspüspök mondta el adventi gondolatait, majd megáldotta a családok adventi gyertyáit, melyeket szétosztottak a jelenlevők között.

Idén is várja a családokat az adventi udvar a Püspöki Palota kertjében, ahol a látogatás során igényes kézműves tárgyakat lehet vásárolni ajándékba és jótékonysági céllal. A kicsiknek idén is örömet szerez a betlehemi jászol, az udvarban felállított karácsonyfa tövében pedig rénszarvas vontatta szán várja a legkisebbeket. Szombaton délután közös adventi gyertyagyújtásra várták a fehérváriakat a Püspöki Palota kertjébe, ahol a Páduai Szent Antal Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hangszeres produkcióját hallhatta a közönség, majd Spányi Antal püspök mondta el adventi gondolatait.

„Advent egy varázslatos idő, újra átélünk régen megtapasztalt dolgokat, megértjük, mit kell kezdenünk az életünkkel és advent végén tisztábban látjuk saját életünk célját is.. Kevés lenne ha csak megpróbálnánk átélni régen megtörtént dolgokat, kevés lenne ha csak visszagondolni régi eseményekre. Kell, hogy mindez velünk is megtörténjen. Ébredjen a szívünkben vágy, ébredjen a lelkünkben sóvárgás az Isten után, hogy őt felfedezzük, megtaláljuk a mindennapjainkban. Nemcsak akkor, amikor minden úgy megy, ahogyan mi szeretnénk, hanem akkor is, amikor nehézségekkel kell szembenézni, amikor küzdelmekben van részünk..”- fogalmazott Spányi Antal megyéspüspök.

„Az adventi koszorún fellobbanó gyertya lángja oszlatja a sötétséget, a gyertya meghitt fénye emeli a lelket az Isten felé, és ha ott elmondunk egy imát, találkozhatunk vele.. Ha megpróbálunk türelmesek lenni egymáshoz és ha megpróbálunk naponta néhány perc csendet találni, amelyben Istent megszólítjuk, de még inkább amelyben megpróbáljuk Istent meghallgatni, közel kerülünk hozzá. Rajtunk múlik, hogy az az adventi út hova visz bennünket..” – tette hozzá a megyés főpásztor, aki az első gyertya meggyújtását követően megáldotta a családok adventi koszorúit és gyertyáit is.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2021-11-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This