Megmenekülhetnek a bezárástól a fehérvári postahivatalok

Szerző: Media24

2022-11-08

Mint ismeretes, a Magyar Posta vezetősége úgy döntött, takarékossági okokból, a hirtelen megugrott rezsiköltségek ellensúlyozása okán november 12-től országszerte, így Székesfehérváron is felfüggeszti postahivatalai jelentős részének működését. A város polgármestere, dr. Cser-Palkovics András már a bejelentés után rögtön jelezte, nem volt szerencsés az önkormányzatokkal való egyeztetés nélkül ezt a döntést meghozni, s haladéktalanul tárgyalásokat kezdeményez az illetékesekkel annak érdekében, hogy Székesfehérvárt minél kisebb mértékben érintsék az átmeneti bezárások. Ma közösségi oldalán jó híreket osztott meg a témában a polgármester.

– Haladás Postaügyben, tárgyalunk tovább!

A sajtóból, majd a Magyar Posta tájékoztatójából értesültünk arról, hogy takarékossági intézkedések miatt a Posta öt székesfehérvári postafiók működését 2022. november 12. napjától felfüggeszti. Az ügyben levelet intéztem a Posta vezetéséhez, valamint többször egyeztettünk Vargha Tamással és persze az érintett területi önkormányzati képviselőkkel.

Ezt követően ma a Miniszterelnöki Kabinetirodán tárgyaltam Fónagy János államtitkár úrral a november 12-től bezárandó fehérvári postahivatalok mihamarabbi újra indításáról. A megbeszélés konstruktív és sikeres volt, a következőkre jutottunk: Fónagy államtitkár úrral megállapodtunk, hogy a Magyar Posta Zrt. felhatalmazást kap arra, hogy tárgyaljon és megállapodjon velünk a Fehérváron bezárandó postahivatalok mihamarabbi újra nyitásának pénzügyi, jogi feltételeiről, valamint annak dátumáról.

A postahivatalok újraindításának feltétele, hogy fenntartásuk költségeinek egy részét átvállalja az önkormányzat a jövőben, azaz posták működtetését a város az állammal közösen biztosítja. Csak ezzel tudjuk garantálni, hogy a kérdéses posták minél hamarabb kinyithassanak és működhessenek.

A mai tárgyalás nyomán a Posta erre felhatalmazott képviselőivel a lehető leghamarabb elkezdjük az egyeztetéseket az önkormányzati támogatás mértékéről, jogi, pénzügyi kereteiről. A megállapodásnak meg kell felelnie az Európai uniós és hazai jog előírásainak. Mivel ez bonyolult folyamat lehet, ezért az előkészítés pár hetet igénybe fog venni, de igyekszünk a lehető leggyorsabban megállapodni annak érdekében, hogy a fehérvári postahivatalok minél hamarabb újra tudjanak indulni.

A megállapodásunk arra is ki fog terjedni, hogy intenzív tájékoztató és oktatóprogramot kezdünk a Postával közösen arról, hogyan lehet a lehető legtöbb postai ügyet (pl.: csekkbefizetés) online, digitálisan elintézni.

Köszönöm Vargha Tamás barátom közbenjárását, Fónagy államtitkár úrnak a gyors és konstruktív megbeszélést. Megyünk tovább, a konkrét fejleményekről értesíteni fogom Önöket! Türelmüket, megértésüket előre is köszönöm! – áll dr. Cser-Palkovics András Facebook-bejegyzésében.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-11-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami