Még dolgoznak a tűzoltók az M7-esen a karambolsorozat után

Tart még a műszaki mentés az M7-es autópálya mindkét oldalán, ahol több helyszínen több gépkocsi karambolozott a reggeli órákban. A balesetekben egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és személygépkocsik is érintettek. A Balaton felé vezető sávokon, Pázmánd közelében, két helyszínen futottak egymásba járművek, míg a főváros felé, Velence és Kápolnásnyék között egy több száz méteres szakaszon történtek karambolok.

A székesfehérvári, a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a péti, a siófoki, a szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a pázmándi és a mezőfalvai önkéntes tűzoltók, illetve a Sárvíz Önkéntes Tűzoltó Egyesült tagjai vonultak ki a balesetekhez.

Az egységek áramtalanítják a járműveket, és tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. A karambolok miatt több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket visszafordították, és tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról.

Az előzetes információk szerint Kápolnásnyéken tűz ütött ki vasárnap reggel egy állattartó telepen, ennek füstje és a Velencei-tó térségében kialakult köd is okozhatta azt, hogy a reggeli órákban több autó is karambolozott, több tucat gépjármű tört össze. Információink szerint halálos áldozata és sok sérültje is van az esetnek, és összesen 35 gépjármű ütközött össze.

„Vasárnap a reggeli órákban több ütközés is történt az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Kápolnásnyék és Velence között, valamint a Székesfehérvár felé vezető oldalon ugyancsak Kápolnásnyék térségében. Nagy erőkkel vonultak a helyszínre a tűzoltók és a mentőszolgálat munkatársai, mert több ütközés is történt, és több autó beragadt az autópályán a balesetek miatt. A műszaki mentésben összesen 40 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt az autópálya két szakaszán. A tűzoltók átvizsgálták a gépjárműveket mindkét szakaszon, és meggyőződtek arról, hogy beszorult sérült, beszorult utas egyik helyszínen sem volt. A balesettel érintett járművek között van több kamion, valamint egy autóbusz is. A tűzoltók segítettek a mentők munkatársainak az autóbusz utasainak ellátásban is, valamint a baleset miatt nem sérült, de beragadt autókat visszafordították az autópályán, ők a tűzoltóautók felvezetésével tudták elhagyni a helyszínt” – mondta el Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI értesülését megerősítve azt közölte: a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett, a mentés, a sérültek ellátása folyik.

(MTI / FMC / Media24)

 

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-02-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami