Lakó-pihenő övezet lett a Rózsahegyi utca is

Szerző: Mátay Balázs

2021-11-08

Tovább bővült a lakó-pihenő övezetbe vont utcák köre az Öreghegyen. A Rózsahegyi utca a szomszédos, már kialakított övezet részévé vált november 8-tól, hétfőtől. Ennek megfelelően szabályozzák az utcában a közlekedést, az alábbiak szerint. Az intézkedések célja a biztonság növelése és a tehergépjárművek átmenő forgalmának csökkentése.

A lakó-pihenő övezetbe – a terület elejét és végét jelző táblák közötti területre – csak a következő járművek hajthatnak be:

– az ott lakókat vagy az oda látogatókat szállító személygépkocsi, a személygépkocsi kivételével a legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsi
–  betegszállító gépjármű
–  kerékpár, motorkerékpár, motoros tricikli és ezekhez kapcsolt pótkocsi, segédmotoros kerékpár, állati erővel vont jármű és kézikocsi, a kommunális szemétszállító jármű, továbbá az oda áruszállítást végző legfeljebb 3500 kg megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsi
–  az ott lakók és oda költözők költöztetését végző tehergépkocsi
–  az oda látogatókat szállító autóbusz
–  az oda építő- és tüzelőanyagot szállító tehergépkocsi és hozzákapcsolt pótkocsi
–  az út- és közmű építésére vagy fenntartására, köztisztasági, rendvédelmi, betegszállítási, közegészségügyi feladat, illetőleg postai gyűjtő- és kézbesítő szolgálat ellátására szolgáló jármű, ha ez feladata ellátása érdekében elkerülhetetlen
–  a mozgáskorlátozott személy által vezetett vagy az őt szállító jármű és annak vezetője

A lakó-pihenő övezetben legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni. Járművel várakozni csak az erre kijelölt területen szabad.

Fokozottan ügyelni kell a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára. Ha az úton nincs járda, a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják, a járművek forgalmát azonban szükségtelenül nem akadályozhatják.

Az intézkedések célja a biztonság növelése, és az utóbbi időben kialakult – tehergépkocsik okozta – átmenő forgalom megszüntetése.

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2021-11-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This