Kulcsárné Németh Mariann vehette át 2023-ban az Érdy János Emlékérmet

Közmeghallgatást és közgyűlést tartott pénteken a székesfehérvári képviselőtestület. A napirendek tárgyalása előtt került átadásra az „Érdy János Emlékérem”. Az elismerésben évente egy, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett személy részesülhet.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2023-ban Kulcsárné Németh Mariann idegenvezetőnek ítélte oda az „Érdy János Emlékérmet”. Az elismerést dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át pénteken.

Mint a közgyűlésen a díjazott méltatásában elhangzott: a helyi idegenvezetés emblematikus személye, Kulcsárné Németh Mariann több mint három évtizede mesél Székesfehérvár szépségéről az idelátogatóknak és az itt élőknek. A Szent István Király Múzeum vezető teremőreként 11 éven át sokat dolgozott azon, hogy a Nemzeti Emlékhely történetével, és jelentőségével ismertesse meg az érdeklődőket. Az évek során több ezren vettek részt az általa vezetett programokon. A mai napig rendszeresen tart fáklyás túrákat a belvárosban, amelynek egyik helyszíne a Nemzeti Emlékhely. Rengeteg érdekességet hallhattak már tőle az itt élők és az idelátogatók, a templomokban, a Városházán vagy akár a Püspöki Palotában tartott vezetésen.

2010 óta dolgozik a Tourinform Székesfehérvár kötelékében és jelenleg is aktívan vezeti a városba érkező csoportjaikat. A tematikus városnéző útvonalak közül több mint tizet alkotott meg az elmúlt években, köztük olyanokat is, amelyekhez kutatómunkát is kellett végeznie. Erre soha nem sajnálta az idő, szívesen utánajár az érdekességeknek.

A Fehérvári Advent keretében a város történelme iránt érdeklődők ismét találkozhatnak az idegenvezetővel. December 16-án, szombaton a Nyitott Városháza program keretében 16 és 18 órakor vezetett bejárásra vár mindenkit dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel Kulcsárné Németh Mariann.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-12-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami