Közös kiállás a Velencei Szakrendelő vezetője mellett

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-13

Hiába a járványhelyzet, amely eleve nem tenné lehetővé a tervet, Velence polgármestere, Gerhard Ákos immár egy éve eltökélten próbálja elmozdítani a Velencei Szakorvosi Rendelőintézet éléről az egykori megyei tisztifőorvost, a komoly szaktekintélynek számító Dr. Ferencz Pétert, amiről már testületi döntés is van, csak éppen azt a járványhelyzet végéig nem lehetséges végrehajtani. Ma a körzet országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztosa, Tessely Zoltán vezetésével és kezdeményezésére az ellátottsági terület – egyben a tulajdonosként érintett – települések polgármesterei, valamint a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián sajtóközleményben közös állásfoglalást adott ki, amelyben felszólítják Velence Város Képviselő-testületét, hogy„jogszerűen változtassa meg korábban hozott döntését (melynek végrehajtása a jelenlegi veszélyhelyzetre tekintettel egyébként sem lehetséges), s az eddigi – a jelenlévők által kiváló színvonalúnak minősített szakmai munkát végző – intézményvezetőt, Dr. Ferencz Pétert támogassa jelenlegi intézményvezetői munkájának folytatásában.”

A közös sajtóközlemény:

                                                                                SAJTÓKÖZLEMÉNY

Résztvevők:

  • Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő, a mai megbeszélés kezdeményezője

  • Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke

  • Dr. Ferencz Péter intézményvezető

  • és a Járási Egészségügyi Központ illetékességi területéhez tartozó polgármesterek:

Köteles Zoltán Nadap

Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva Sukoró

Kardos Ádám Pákozd

Tóth István Gárdony

Kurcz Mária Vereb

Füzesiné Kolonics Ilona Zichyújfalu

Podhorszki István Kápolnásnyék

Gerhard Ákos Velence

polgármesterei

Téma:

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete által 2021. év végén – a nonprofit kft. jelenlegi ügyvezetője és a Szakorvosi Rendelő jelenlegi intézményvezetője, Dr. Ferencz Péter vezetői megbízatásának megszüntetése és új vezető személyének kinevezése vonatkozásában – hozott intézményt érintő döntése megváltoztatásának indítványozása.

Tessely Zoltán képviselő, Molnár Krisztián megyei elnök és a jelenlévő polgármesterek – Velence város polgármestere kivételével – a mai napon egyhangúlag az alábbi állásfoglalás kiadásáról döntöttek:

Fentebb nevezettek – az érintett lakosság egészségvédelme és egészségügyi ellátásának biztonsága érdekében – nyomatékosan felszólítják Velence Város Képviselő-testületét, hogy az – a jogszabályi környezet adta lehetőségek részletesebb megismerését követően – jogszerűen változtassa meg korábban hozott döntését (melynek végrehajtása a jelenlegi veszélyhelyzetre tekintettel egyébként sem lehetséges), s az eddigi – a jelenlévők által kiváló színvonalúnak minősített szakmai munkát végző – intézményvezetőt, Dr. Ferencz Pétert támogassa jelenlegi intézményvezetői munkájának folytatásában, lehetővé téve ezzel a járványügyi helyzet során is tanúsított kiemelkedően példás szakmai munka további zavartalan folytatását, az intézményben dolgozó egészségügyi apparátus egybentartását, valamint az egynapos sebészet közeljövőbeni kialakítását.

Velence, 2022.01.13.

Velencei-tavi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Közhasznú Nonprofit Kft.

(Archív fotók)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami