Korai előkampány – kezd beindulni a politikai pankrációgyár

Szerző: Media24

2023-10-17

Hiába kérte szépen néhány héttel ezelőtt Székesfehérvár polgármestere a helyi politikai paletta szereplőit, önkormányzati képviselőit, hogy a kampánnyal várjanak annak hivatalos idejéig, ne hozzák be a városba, a testületbe az országos pártpolitikát, nem igazán volt foganatja a kérésnek. A baloldal képviselői előválasztási üzemmódba kapcsoltak, nem csak a testületben, az utcán is.

Igazán üdvözítő lenne, ha úton-útfélen nem aláírásgyűjtő standokkal találkoznánk, pl a már nem működő Budai úti postahivatal előtt, ami most újra jó ürügy arra, hogy az arra sétálókat megállítsák, aláírásukat és adataikat kérjék, hogy majd ők, a baloldal lelkiismeretes képviselői fellépnek annak érdekében, hogy a „kisposta” újra működjön.

Az az igazán elszomorító ebben, hogy mindezt annak tudatában teszik, hogy pontosan tudják, ez nem lehetséges. A Magyar Posta (nem a városvezetőség, de nem is a kormány) még 2022 végén döntött arról, hogy takarékossági okból a kisebb postahivatalokat országszerte bezárja. Amikor ezt az emberfia felveti nekik, igen érdekes a reakció: „Ó, nem így van az! Írja csak alá a papírt, adja meg az adatait és majd mi elintézzük ezt, aztán még értesítjük is róla.” A rámenős adatszerzési próbálkozás tipikus esete, ami nem igazán – sőt nagyon nem – szimpatikus a politikával két választás között nemigen foglalkozó átlagember számára.

Nem várhatunk sok jót, mivel a legnagyobb baloldali erő vezető politikusai közösségi felületeiket hirdetik, hogy az ősszel tulajdonképpen roadshow-ra, országjárásra indulnak, hogy ismertessék programjukat. Cseppet sem zavarja őket, hogy a választásokig még 8 hónap van hátra…

Azt csak őszintén remélni tudjuk, hogy nem lesz ebből és hasonló „akciókból”, továbbá a helyi közgyűlésben politikai indíttatású csörtékből, sárdobálásokból napi, heti rendszer, mert mire elérkezünk a választásokig, csak azt érhetik el az érintettek, hogy nagyon sokan elfordulnak a politikától.

Tudomásul kellene venniük a roadshow ötletgazdáinak, standolóknak, aláírásvadászoknak, előkampányolóknak, személyeskedőknek, hogy Székesfehérvár lakói nem ezt akarják, a helyi közösség döntő többsége nem kér ebből és nem ezt érdemli. Ahogy a polgármester is fogalmazott: ennek csak kárvallotja lenne a város közössége, márpedig nem ezt várják a döntéshozóktól a fehérváriak.

Az önkormányzati és Európai Uniós választások 2024 június 9-én lesznek, a magunk részéről is nagyon megköszönjük, ha a kampány majd akkor jön, amikor hivatalosan is jöhet: a választást megelőző 50. napon, azaz április 20-án. Addig pedig, aki érintett, tegyen minél többet lehetőségei szerint a városért, a saját helyi közösségéért, mert annak van értelme és hozadéka a jövőt illetően, nem a mutatványozásnak és hangulatkeltésnek.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-10-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami