Koncerttel indult a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep

Szerző: Media24

2022-03-05

Három hétvégén, három helyszínen a zene és a finom falatok lesznek a főszereplői a Fehérvári Gasztro- és Zeneünnepnek Székesfehérváron. A programsorozat koncertekkel és helyi termelői vásárral indult szombaton.

A Fehérvári Civil Központ előtt, az Áron Nagy Lajos tér adott otthont a rendezvénysorozat nyitányaként három koncertnek, ahol többek között a Horváth János Quintet lépett színpadra. A gyermekeket arcfestés, csillámtetkó és tradicionális fa játszótér várta, de termelői és kézműves vásárral is készültek a szervezők. Így nem csak élménnyekkel, hanem valami szép kis ajándékkal is gazdagodva térhettek haza a rendezvényről a résztvevők.

A Fehérvári Gasztro- és Zeneünnep folytatódik március 19-én, szombaton. Ekkor még nagyobb volumenben tárja ki kapuit a zene és a gasztronómia ünnepe. Székesfehérvár Fő utcáján, a Mátyás király-emlékműnél vásári forgatag, 15 órától pedig koncertek várnak mindenkit. Az est sztárfellépője 18 órától Orsovai Reni zenekara, a székesfehérvári származású NENE lesz. Aki tovább szeretne a gasztronómia és az igényes muzsika adta élvezetekben lubickolni, a szabadtéri koncerteket követően 19 órától négy elegáns étterem közül választhat (Pátria Kávéház és Étterem, Caffé Mauro, Dos Puertas Étterem és Hotel Magyar Király étterem), melyekben a Kovács Aliz trió, Horváth Dávid (gitár), a Mai Rumba és a Hász Eszter duó fognak esti koncerteket adni.

A gasztroünnep záróeseménye március 26-án lesz. A Palotavárosi tavak rendezvényterén épül fel a színpad, melyen Pirityi Imre Zenekara, a Crescendo Selecta, majd a Vörös Janka és Oláh Dezső duó adnak elő. Itt ismét nem csak a fülnek jár majd a kényeztetés: kézműves és termelői vásárban nézelődhetünk ezen a remélhetőleg már napsütéses, kellemes tavaszi hétvégén. A programok alatt mindvégig ingyenes játszóház és gyermekprogramok várják a családokat.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-03-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami