Kerekasztal beszélgetés békéről, jövőképről

A közelgő EP-választások jegyében látogatott Székesfehérvárra Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, valamint a Fidesz EP-képviselőjelöltje, Petri Bernadett, aki nem mellesleg fehérvári illetőségű.

Az Öreghegyi Közöségi Házban megtartott program előtt az államtitkár a Sóstó – országosan is egyedülálló – természetvédelmi területét is körbejárta dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester kalauzolásával.

A kerekasztal beszélgetésen a két vendég mellett részt vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő, honvédelmi miniszterhelyettes és dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

Az eseményen Petri Bernadett az EP-választások jelentős tétjére hívta fel a figyelmet. „Azt látjuk, tapasztaljuk, hogy felfegyverkezés folyik, háborús hisztéria van és háborús gazdálkodás. Utóbbinak hatalmas, életre való kockázata van és aláássa azt versenyképességet, stabilitást, amelyért itt Székesfehérváron is sokan, sokat dolgoznak nap mint nap. Ez a gazdálkodás olyan veszélyeket hordoz magában, hogy az emberek sajnálatos módon a jólétükkel kellene, hogy megfizessék a háború árát és ezt mi nem engedhetjük! Ez a tétje a választásoknak.

Nagy János államtitkár leginkább azt hangsúlyozta, hogy háború helyett a békét, migráció helyet a családpolitikát, genderpolitika helyett pedig egy keresztény-konzervatív álláspontot kell képviselni Brüsszelben. „Mi azt tapasztaljuk, hogy jelenleg egy háborús pszichózisban él Európa és az EU vezetői, ezért szükségünk van arra, hogy minél több béke párti EP-képviselő kerüljön Strasbourg-ba és Brüsszelbe és itt a jelenlévőkkel megvitattuk, hogy aki békét szeretne, az a Fideszre szavaz. Mi a józan ész politikáját követjük, a nemzetek Európáját akarjuk építeni, képesnek érezzük magukat arra, hogy a kellő változásokat el is érjük a választók bizalmával megtámogatva.”

A miniszterelnöki irodát vezető államtitkár a helyi választásról is szólva kiemelte, hogy dr. Cser-Palkovics András vezetésével tapasztalt, jó csapata van a Fidesznek. „Azt gondolom, hogy itt Székesfehérváron egy kipróbált, tapasztalt csapat áll rendelkezésre, és Cser-Palkovics András polgármester úr vezetésével jó esélyünk van arra, hogy a meglévő bizalmat továbbra is kiérdemelje ez a csapat és a csapatot alkotó képviselőjelöltjeink.”

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2024-05-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This