Kávéházak Éjszakája – idén Veszprémben is!

Szerző: Mátay Balázs

2021-09-24

Szeptember 25-26 között 13 helyszínen 50 program várja idén először Veszprémben is az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája. Ezt követően október 9-10 között pedig a főváros 30 kávéházában közel 70 ingyenes programmal készülnek a szervezők, hogy egy kicsit megálljunk, és egy jó kávé mellett belekóstoljunk a kultúrába is! A két várost és két hétvégét magába foglaló rendezvénysorozaton zenei koncertek, könyvbemuta-tók, irodalmi beszélgetések és dedikálások, gyerekprogramok és kávészakmai, illetve kóstolóprogramok várják az érdeklődőket.

A Balaton Európa Kulturális Főváros 2023-nak köszönhetően – idén a királynék városában, Veszprémben is útjára indul a Kávéházak Éjszakája. Szeptember 25-26 között egy hétvégén át 13 helyszínen mintegy 50 ingyenesen látogatható programmal startol a rendezvény-sorozat az új helyszínen.

„A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program örömmel támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek új perspektívából közelítenek a kultúra felé. A Kávéházak Éjszakája rendezvénysorozattal városunk izgalmas helyszínei megmutathatják sokszínűségü-ket, a tereikben megvalósuló kulturális programok pedig izgalmas szórakozást nyújtanak kö-zösségünknek” – nyilatkozta Markovits Alíz, a VEB2023 EKF vezérigazgatója.

A veszprémi programok között Hobo – József Attila estjét és Karinthy Kabarét is láthatja a közön-ség. A Kávé és Teaház az Íródeákhoz vasárnap Pilinszky-udvarrá alakul, ahol három program: két előadás Turek Miklós főszereplésével, illetve a Kosbor együttes közreműködésével, és egy kiállítás is megemlékszik Pilinszky születésének 100. évfordulójáról. Gerendás Péter az Incognitóban fog zenélni, a Papírkutyában pedig Saiid lép fel. A zenei műfaj sokféleségét a helyszínek atmoszférájá-hoz igazították a szervezők, különös figyelmet fordítva arra, hogy a városon kívülről érkező progra-mok mellett helyet biztosítsanak a helyi értékek, művészek fellépésére is. Így kapott helyet például a Ethnokor a Tizen1 előtt, a Latin Formáció a Maricában, vagy Bakos Árpád és barátai a Historia Hangvillában.

„Minden helynek van egy lelke, ami a zene, az irodalom, a jó beszélgetések és közösségi progra-mok által megmutatkozhatnak. A tradicionálisan erős magyar kávéházi kultúra és általában véve a kultúra kohéziós erejének megmutatása mellett célunk, hogy rávilágítsunk arra, hogy a közösségben való élet boldogabbá tesz, a barátok között eltöltött minőségi idő, akár egy csésze kávé mellett a legértékesebb lehet az életünkben. Mindemellett szeretnénk megmutatni, hogy a kultúra közelsége, szeretete sosem hagyja, hogy magányosnak érezzük magunkat. Hisszük, hogy rendezvényünkkel egy emberibb világot teremtünk.” -fogalmazott Serfőző Krisztina, főszervező.

A helyszínek befogadóképessége korlátozott, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, így a kiválasztott programra érdemes időben érkezni. Egyes programok esetében regisztrációt kérnek a helyszínek!

További információk és részletes programok itt: Home | Kávéházak Éjszakája (kavehazakejszakaja.hu)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-09-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami