KarrierKavalkád december 2-án – Tudj meg többet álmaid szakmájáról!

Szerző: Media24

2023-11-21

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) és a Konnekt Egyesület 2023. december 2-án, szombaton 14 órától a KarrierKavalkádon várja a pályaválasztás előtt álló és pályaváltó diákokat, fiatal felnőtteket az SZKKK Fürdő sori épületében. A szervezők előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel és egy exkluzív workshoppal segítenek eloszlatni a jövő bizonytalanságát a fiatalokban.

Az ingyenes eseményen közel harminc szakmabeli mutatja be munkáját és eddigi életútját, őszintén mesél majd a mindennapjairól, a résztvevők pedig feltehetik kérdéseiket, hogy megtalálják, merre is van számukra az előre, amerre tartani szeretnének. A fiatalok olyan szakmákkal ismerkedhetnek meg, amelyekről eddig talán nem is hallottak, és olyan előadóktól is kérdezhetnek, akiktől máshol erre nem volna lehetőségük.

A résztvevőket 14 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti, aki egyik közreműködője is lesz a rendezvénynek. A megnyitó után az első előadótermi program a „Hogyan lehet jól keresni?” címet viseli. Bárki, aki manapság állást keres, tapasztalta, mennyire idegőrlő újabb és újabb motivációs leveleket írni, és ugyanazokra a kérdésekre válaszolni, amelyeket az önéletrajza már megválaszolt. A húszperces előadáson kiderül, hogyan lehet ez a folyamat sokkal hatékonyabb. Az „Amikor a közügy szívügy lesz, avagy a politikai és a vállalkozói élet kulisszái” beszélgetés során dr. Cser-Palkovics András és Damniczki Balázs meséli el, milyen politikai szereplőnek és a saját főnökünknek lenni.

Az előadásokat a szakmabeliekkel való közvetlen találkozás követi: a résztvevők csaknem harminc, rendkívül változatos hivatású és hátterű szakértőt faggathatnak. Többek között orvos, vállalkozó, csillagász, űrkutató, tévés műsorvezető fogadta el a szervezők felkérését.

A KarrierKavalkád különlegessége a középiskolásoknak szóló pályaorientációs workshop, a „HovaTovább?” A rövid bemutatóból, interaktív feladatokból és beszélgetésekből álló foglalkozás résztvevői új nézőpontokat kaphatnak a tudatos pályaválasztáshoz.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, jelentkezni a www.fehervariprogram.hu oldalon lehet.

(SZKKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-11-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami