Jelentős mennyiségű eső és villámárvizek is jöhetnek

Szerző: Mátay Balázs

2022-08-19

Ma még hivatalosan hőségriadó van, ám az ország nyugati felére és középső részére már délután megérkezett, illetve a következő órákban megérkezik a várt hidegfront, csapadékkal és széllel. A prognózisok szerint ezúttal bőséges csapadék is lehet, lokálisan heves zivatarokkal, felhőszakadásokkal, amelyek villámárvizeket is okozhatnak. Keddig több eső várható, mint amennyi az elmúlt hónapokban összesen esett. Ez remek hír az egyre alacsonyabb vízállású tavainknak, folyóvizeinknek és a szárazság miatt aggódóknak, ugyanakkor nem jó hír az ünnepi programokat váróknak, hiszen sok program eredeti helyszíne módosul, illetve marad el.

Az Időkép.hu prognózisa szerint szombaton gyakran erősen felhős lesz az idő és több tájegységünkön kell számítani záporokra, zivatarokra, valamint hevesebb viharok is kialakulhatnak, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északi-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 25 és 36 fok között alakul, északkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap sok felhő lesz az égen, és sokfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, zivatarokra, melyeket felhőszakadás, viharos széllökések, valamint jégeső is kísérhet. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék hullhat le, villámárvizek is nagy eséllyel alakulhatnak ki. Az északi, északnyugati szél az ország nagy részén élénk, erős, a Dunántúlon néhol viharos lehet. Napközben 20-31 fokra van kilátás, északkeleten lehet a legmelegebb, a Dunántúlon a leghűvösebb.

Hétfőn és kedden is még többfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Hétfőn a Dunántúlon sokfelé élénk, erős, néhol viharos lehet az északias szél, kedden már csak a legnyugatibb tájakon lehetnek élénk, erős széllökések. Hétfőn 20 és 32, kedden 19 és 31 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a csapadékosabb tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Szerdán a túlnyomóan gomolyfelhős idő mellett szórványosan alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében lehetnek. Délután 25-31 fok valószínű.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-08-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami