Ismét online majálisoztak és sportoltak Fehérváron

Szerző: garanddesign

2021-05-01

Edzésekkel, sportágakról szóló beszélgetésekkel várták kora délutánig az online térben a SportmajálisON szervezői az érdeklődőket. Az edzők a 40–45 perces tréningekben olyan mozgásformákat mutattak be, amelyeket kezdők is bátran kipróbálhattak: belekóstolhattak a jógagyakorlatokba, volt aerobik, saját testsúlyos és súlyzós edzés is. Az edzések közötti pihenőidőt rövid beszélgetések tették érdekessé: a stúdióba edzők és sportolók érkeztek, akik az általuk űzött különleges sportokról, felkészülésről, a sport adta lehetőségekről is meséltek.
Idén sem maradt el Székesfehérváron a hagyományos Sportmajális, de az érvényben lévő járványügyi jogszabályhoz alkalmazkodva részben az online térbe költözött a program: május első napján élő online edzésekre hívta a fehérváriakat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a www.szekesfehervar.hu oldalon. Az edzések között rövid beszélgetéseket hallhattak az érdeklődők.
A Városi Ballagás közvetítését követően szombaton délelőtt a SportmajálisOn programjaival folytatódott az élő online közvetítés a város honlapján. A nap házigazdája, Somos Zoltán köszöntötte a nézőket, és felidézte a 10 évvel ezelőtt indult Sportmajális legemlékezetesebb pillanatait. A járványhelyzet miatt immár második éve online megrendezett városi program saját testsúlyos edzéssel indult László Dominikkal. A pihenőidőben Kovács Krisztián és Major Dániel triál versenyzőkkel a sportágról hallhattak beszélgetést, amelyből kiderült, a fehérvári triál egyesületet 2020-ban alapították, kifejezetten utánpótlás-nevelési céllal. Külföldön hosszú évek óta működnek már ilyen rendszerek, és az elmúlt években már Magyarországon is van erre példa. Székesfehérvár igen sikeresnek mondhatja magát a triál kerékpározás területén: öt bajnoki címmel büszkélkedhetnek, de világkupákon és világbajnokságokon is szereztek már tapasztalatot a fehérvári sportolók, az itt szerzett tudást szeretnék tovább adni a jövő generációnak.

A sportolás aerobikkal, dinamikus gerinctornával folytatódott Légrádi-Pallós Gyöngyvér vezetésével, majd a dartsról Németh Norbert darts táblabírót kérdezte a műsorvezető. Utasi Petra holisztikus szemléletű női coach, terápiás szemléletű jógaoktató, vinyasa flowjóga-oktatóval a SportmajálisON résztvevői „belekóstolhattak” a jóga világába. Az online program délután két beszélgetéssel folytatódott Kaufer Tamás amatőr futóval, akit a futótársadalom rendkívül motiváló, egyedi stílusú, szpíkerként is ismert a versenyekről, a koronavírus fertőzés utáni felépülésről is megosztotta tapasztalatait a nézőkkel. Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnokot többek között a Cirque du Soleil társulatba kerüléséről is kérdezte a műsorvezető. A napot funkcionális edzés zárta Kiss Marcell vezetésével.

Az edzések mellett más mozgásformákat is ajánlottak a szervezők: a szabadba invitáltak mindenkit, hogy minél többen élvezzék a mozgás örömét, futva vagy gyalogolva, biciklin vagy akár görkorcsolyán. A délelőtti otthoni edzésekről és a szabadban végzett sportolásról fotókat várnak a sportmajalis2021free@gmail.com e-mail címre, a legjobb képeket a szervezők albumokba rendezve közreadják Székesfehérvár közösségi oldalán, hogy megmutassák: Székesfehérvár a járvány idején is sportos, összetartó közösség maradt.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by garanddesign

2021-05-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This