Húsvéti programkavalkád Székesfehérváron

Szerző: Media24

2024-03-25

Hogyan került a nyúl a Holdra? Tényleg szerencsét hoz a nyúlláb? Húsvéti programjaink egyikén még ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a résztvevők. Szállodáink, éttermeink a hosszú hétvégén és persze a tavaszi szünet egészében nyitva állnak a vendégek előtt. Íme a legjobb húsvéti programok a városban!

Fehérváron nincs Húsvét Tojás-kút nélkül!  Már 10 éve elmaradhatatlan része az ünnepi készülődésnek a Liszt Ferenc utcai ivókút átváltozása Tojás-kúttá: a tavasz megidézéseként zöld ágak és több száz színes tojás kerül a húsvéti dekorációs alkotásra. A készítés és avatás március 27-én 13 órakor lesz Varró János népzenész és óvodások műsorával kísérve. Ettől a naptól kezdve pedig az egész húsvéti ünnepkör idején megtekinthető.

NAGYCSÜTÖRTÖK

Március 28-án, csütörtökön a Kisfaludi Közösségi Házban lesz húsvétra hangoló kézműves foglalkozás 17 órától, majd pedig 18 órakor tojáskereső játék indul a játszótéren.

NAGYPÉNTEK

Március 29-én 17 órakor a Vízivárosi Közösségi Klub ingyenes Csináld magad! sorozatának „húsvéti kiadása” várja a (+3670/457-9002-as telefonszámon) előre regisztráló vendégeket. A workshopon tojásos ajtódíszt és nyuszis fejdíszt készíthetnek az érdeklődők.

Nagypénteken, 18 órakor a Sóstó Látogatóközpont is várja egy túrára a vendégeket: a „Reflektorfényes Stadiontúrán” a látogatók beleshetnek a kulisszák mögé.

NAGYSZOMBAT

Március 30-án a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban kezdődik húsvétváró program 14 órakor: lesz népi játékpark, mesekép festés, buborékjátszó és számos tojásos játék. A Csalai Közösségi Tér szintén szervez húsvétváró foglalkozást ezen a napon: 16 és 18 óra között húsvéti díszeket – különféle tojástartókat gipszfestéssel, akasztós és asztaldíszeket filcből, ablakdíszeket transzparenspapírral, valamint hűtőmágneseket – készíthetnek a családok.

A kirándulni vágyók a Sóstó Látogatóközpont 10.15-kor induló túrájára regisztrálhatnak: a természetvédelmi területen végig vonuló szakvezetett családi kiránduláson kiderül például, hogyan került a nyúl a Holdra vagy hogy tényleg szerencsét hoz-e a nyúl lába? Különleges húsvéti túra során göngyölítik fel a résztvevők a rejtélyeket. Regisztráció: https://sostoszekesfehervar.hu/allati-hiedelmek-tura

A Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyesület szeretettel vár minden 2-12 év közötti gyermeket immáron 22. alkalommal a Húsvéti Tojáskereső Versenyre 15:00 órakor a székesfehérvári Zichy Ligetben. Az élő zene, tánc, tombola, arcfestés és rengeteg gyermek-szülő játék mellett a húsvét eredetére is fény derül. A tojásvadászat 5 különböző korosztályban zajlik majd, 7000 műanyag tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Online regisztráció: https://kke.hu/husveti-tojaskereso-verseny

HÚSVÉT VASÁRNAP

Március 31-én 10:30-kor várják a családokat húsvéti kosárkészítésre a Sóstó Látogatóközpontban, ezt követően pedig egy játékos túrán vehetnek részt az érdeklődők a Sóstó Természetvédelmi Területen, ahol az elrejtett csokitojások várnak felfedezésre.

A program regisztráció köteles: https://sostoszekesfehervar.hu/husveti-tojaskereses-es-kosarkeszites

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-03-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami