HTBK: tisztújítás, jövőbemutató tervek

Szerző: Media24

2023-05-17

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete az ország első vidéki szervezeteként jött létre a 90-es évek közepén az egykori nagy formátumú katonai vezető, majd államtitkár, dr. Gyuricza Béla vezetésével. A helyi HTBK azóta is országos etalon a honvédség és a civil szféra hídjaként. A szervezet mai hagyományos éves közgyűlésének döntése alapján a baráti kör elnöke továbbra is dr. Karsai Béla marad, alelnökként pedig a KEMPP ügyvezetőjeként a közelmúltban nyugállományba vonult dr. Görög István folytatja munkáját. A tagság a Városháza Dísztermében az előző évi programokat, valamint a következő időszak eseményeit is megvitatta.

A Városháza Dísztermében tartotta közgyűlését a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete, mely 1995-ben, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör első vidéki szervezeteként alakult meg. Az akkor 25 tagot számláló szervezet ma már közel 200 taggal dolgozik, zászlójára tűzve a fiatalok honvédelmi nevelését, valamint a hazafias gondolkodás és a hazaszeretet ügyét. Nevükhöz fűződik többek között a Hazafiság Iskolája program, valamint a Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat, ami a tavalyi évben „Nemzetemnek vagyok katonája” címmel több ezer gyermek fantáziáját mozgatta meg.

„Az Elnökség az éppen lecsengő világjárványt követően, a szomszédban kibontakozó fegyveres konfliktus és gyorsan változó világgazdasági környezet által támasztott új kihívások közepette is tovább folytatta az elődök több mint negyedszázada megkezdett munkáját. A szűkülő lehetőségek ellenére is szervezetünk megőrizte aktivitását, és megvalósította hagyományos programjait.” – fogalmazott dr. Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöke köszöntőjében. Elmondta, hogy továbbra is hidat szeretnének képezni a honvédség és a társadalom között, aminek érdekében idén is számos programmal készülnek – ezek terveit is a szerdai közgyűlés volt hivatott elfogadni.

A közgyűlés a határozatképesség megállapítását és az elnöki köszöntőt követően egyperces néma megemlékezéssel folytatódott, a szervezet elmúlt évben elhunyt tagjai tiszteletére, majd a 2022-es év beszámolója következett dr. Sorosy Tamás, a szervezet titkárának előadásában. Összefoglalójában felidézte a HTBK nagy sikerű programjait és méltó megemlékezéseit – mint például 13. alkalommal megrendezett Honvédfesztivál, az Emlékparki nyár, vagy éppen a II. Rákóczi Ferenc szobor avatása. Kiemelte, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely szerepét, ahol az elmúlt 25 évben elképesztő fejlődést tapasztalhattak a látogatók. Az egykor rendezetlen területen ma már számos megemlékezést, koncertet vagy tematikus programot rendezhetnek.

A közgyűlés a gazdasági és programbeszámolók, valamint a következő időszakra vonatkozó cselekvési terv elfogadása után megválasztotta a szervezet elnökségét a következő négy évre. A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének elnöki címét továbbra is dr. Karsai Béla tölti be, akinek munkáját elnökhelyettesként dr. Görög István segíti.

(Media24 / ÖKK, fotó: Varju Zoltán Mihály)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2023-05-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Fehérvár köszönti katonáit

Fehérvár köszönti katonáit

Ünnepi gálaesttel köszöntötték a városunkban szolgáló katonákat szerdán este a Vörösmarty Színházban, a közelgő Magyar...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami