Hőségriasztás: kedd éjfélig meghosszabbítva!

Szerző: Media24

2022-07-22

2022. július 26-án, kedden 24.00 óráig meghosszabbította a korábban elrendelt harmadfokú hőségriasztást az Országos Tisztifőorvos. Székesfehérváron is megtette a szükséges intézkedéseket az önkormányzat: vízvételre alkalmassá tették a közterületi tűzcsapokat és klimatizált helyiségek is várják a fehérváriakat a hőségben. A város polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre, valamint vigyázzunk a háziállatainkra is. A részletes tájékoztató az alábbiakban olvasható.

A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tettük: egészségvédelmi ajánlások közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása, közkutak működésének biztosítása Székesfehérvár területén.

Székesfehérváron számos közkút működik, amelyek lehetőséget adnak az ivóvíz-vételre, azaz bárki számára használhatóak a kánikulában. Ezek listája a városi honlapon megtalálható.

A tűzcsapokra is felszerelték az azokat ivásra alkalmassá tevő szerkezeteket, így az alábbi helyszíneken is frissítő vízhez tudnak jutni a fehérváriak:
―    Béke tér, Vasútállomás (autóbuszkijáratnál)
―    Prohászka O. utca – Kaszap I. utca sarok
―    Petőfi S. utca – Kossuth L. utca sarok
―    Várkörút – Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)
―    Piac tér – Liszt F. utca sarok

A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:
–       Alba Plaza, (minden nap nyitva tartási időben, hétfő-kedd-szerda-csütörtök: 7.00-21.00, péntek-szombat 7.00-23.00, vasárnap 7.00-21.00)
–       Autóbusz Pályaudvar váróterem,
–       Fehér Palota, (minden nap nyitva tartási időben: 6.00-22.00)

Felhívom a munkáltatókat, hogy a munkavállalók hőterhelésének csökkentése érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg.

Kérem, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül tartsák be egészségük védelme érdekében!

A várható változásokról a város honlapján (www.szekesfehervar.hu) eresztül haladéktalanul tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot!

                                                                                                                                                     Dr. Cser-Palkovics András
                                                                                                                                                                polgármester

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. augusztus
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2022-07-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami