Helyettes államtitkári vizit, fókuszban Fejér civil szervezetei

Szerző: Mátay Balázs

2022-06-08

Fejér megye civil szervezeteinek helyzetéről tájékozódik ezekben a napokban Szalay-Bobrovniczky Vince. Ma Székesfehérváron vizitált a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, aki délután a város országgyűlési képviselője, Vargha Tamás államtitkár, honvédelmi miniszterhelyettes, valamint Róth Péter alpolgármester társaságában részt vett a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ megújult irodájának megnyitóján. A Fehérvári Civil Központban lebonyolított eseményen adták át az MNV Zrt. által, a Civil Központ részére adományozott könyveket is, amelyeket idősotthonok, iskolák kapnak meg.

A helyettes államtitkár helyi programja kezdéseként délelőtt megtekintette az Aranybulla Emlékművet, majd Székesfehérvár nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadta és kalauzolta végig a Királyok és Szentek című kiállításon a Szent István Király Múzeum Fő utcai Rendházában.

A délutáni irodamegnyitón Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője elsődlegesen a köszönet hangján szólt a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár felé, hiszen központi támogatás nélkül a civil szervezetek nem találhattak volna ilyen jó otthonra a volt Technika Házában. Most egy újabb épületrész felújítására kerülhetett sor, így gördülékenyen folytatódhat az a munka, ami egy évtizede kezdődött a Fehérvári Civil Központban.

Szalay-Bobrovniczky Vince így fogalmazott: „Közösséget szeretnénk építeni és szolgáltatni akarunk”. A civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy az országban húsz, a fehérvárihoz hasonló irodát tart fent a Miniszterelnökség, melyek között az egyik legjobb, legnívósabb munka a Fejér megyei irodában folyik. A szakpolitikus hozzátette: ősszel több mint 11 milliárd forinttal nyílik meg a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati ablaka, amely újabb fejlesztési lehetőségeket nyit meg a civilek előtt.

Székesfehérvár alpolgármestere arról beszélt, hogy immár 12 éve erős közösségeket épít Székesfehérvár és ehhez hozzátartozik, hogy lépésről lépésre folyamatosan újul meg az egykori Technika Háza, immár, mint Fehérvári Civil Központ. Róth Péter köszönetet mondott azért a partnerségért, melyben sokan dolgoznak önkormányzati, civil vagy gazdasági szereplőként.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-06-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami