Helycserés támadás Székesfehérvár és Esztergom turisztikai felületein

Szerző: Media24

2023-10-12

A két friss testvérváros, Esztergom és Székesfehérvár szokatlan és figyelemreméltó akcióra készül október 12-én: a városok turisztikai csapatai egy napra közösségi oldalt cserélnek, hogy segítsék egymás értékeinek megismerését és szólhassanak egymás követőihez.

Idén augusztus 20-án pecsételte meg ezeréves kapcsolatát Székesfehérvár és Esztergom azzal, hogy Novák Katalin köztársasági elnökasszony jelenlétében, az Esztergomi Bazilika tövében aláírta a két város vezetője a testvérvárosi szerződést.  A kapcsolat a két megyei jogú város között azt is jelenti, hogy a Szent István-i örökséget ezentúl egymást is erősítve hirdeti Esztergom és Székesfehérvár.

E kapcsolat jegyében a két nagymúltú, jelentős turisztikai vonzerővel és pezsgő kulturális élettel rendelkező város turisztikai szervezete meginvitálja egymás lakosságát és mindazokat, akik közösségi média felületeiket követik. Azért, hogy az üzenet eljusson a két város lakosságához, egy napra a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. és az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. Facebook oldalt cserélnek egymással. Míg a Tourinform Székesfehérvár oldalon az Esztergomba hívó üzeneteket, posztokat olvashatják az oldal követői, addig a Visit Esztergom közösségi oldalon a székesfehérvári turisztikai lehetőségek kapnak helyet október 12-én.

Az invitálást olyannyira komolyan gondolja a két szervezet, hogy a csütörtöki „Helycserés támadás” során meghirdetett kvízjáték szerencsés nyertesei egy-egy hosszú hétvégét nyernek, Székesfehérváron a négycsillagos Best Western Lakeside Hotel, illetve Esztergomban a Bazilika alatt Panzió vendégeként.

„Örülünk az inspiráló és innovatív lehetőségnek, biztos vagyok benne, hogy ez az akció nagyon hatékony aktivitást eredményez. A hangsúlyt városunk kulturális kínálatára helyezzük, az esztergomi oldal kedvelőit elsősorban a Szent István Király Múzeum kiállításaira, a Munkácsy Székesfehérváron és a Hadi múltunk kincsestára tárlatokra invitáljuk, de egy TOP 10-es bakancslistát is összeállítottunk, nyomatékosítva, hogy egyetlen nap nem lesz elég a fehérvári látogatásra.” – mondta el F. Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

„Azért kezdeményeztük a közös megjelenést, hogy tovább erősíthessük a belföldi piacon a két város értékeit, különleges látnivalóit, amelyet az őszi-téli időszakban is egyre többen keresnek fel, akár többnapos utazási céllal. A fordított napon hangsúlyt fektetünk regionálisan is kiemelkedő gasztronómiai kínálatunkra, egyedülálló hangulatú vadonatúj Piacunkra, a Várhegy és környékének őszi forgatagára, és rámutatunk, hogy Esztergom ősszel is egész hétvégére szóló élményt kínálhat az érkezőknek” – osztotta meg gondolatait Szekér Zoltán, az Esztergomi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2023-10-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami