Hamarosan elkészül a kis Budai és a Prohászka út

Szerző: Media24

2022-03-25

„Már célegyenesben a kis Budai és a Prohászka út felújítása is: jelenlegi állás szerint legkésőbb április 8-án megnyílhat a forgalom számára a kis-Budai út és a Prohászka út is.” – jelentette be a helyszínen tartott pénteki bejáráson dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Víziközmű-rekonstrukciókkal, teljes átépítésekkel, illetve csőbélelésekkel kezdődött majd hét hónappal ezelőtt a Prohászka út felújítása. Ősszel a Közgyűlés döntése értelmében a Budai út sávos helyreállítása helyett a teljes rekonstrukció mellett döntött, így a Budai út ezen szakaszának átépítésére is lehetőség nyílt. A nagyszabású fejlesztés során kicserélték az út- és járdaburkolatot, valamint szélesítették a Belváros felőli járdát. A kis Budai elkészült, a Prohászka dolgoznak. A műszaki átadás április 8-án várható, hangzott el azon a pénteki bejáráson, amelyen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila alpolgármester, Hegyi László, a SWIETELSKY Magyarország Kft. székesfehérvári telephelyének vezetője és a Polgármesteri Hivatal szakirodáinak vezetői.

Mint arról dr. Cser-Palkovics András beszámolt, a kivitelező tudja tartani a határidőt, így április 8-ig a Budai út Prohászka és Palotai út közötti szakasza és a Prohászka út is elkészül. A nagyszabású, összesen mintegy 600 millió forintos, önkormányzati és uniós forrásból megvalósuló beruházás során teljes közműcsere történt, új növényágyakat helyeztek el a kereszteződésben, és megújult az útburkolat. „Tudom, hogy nem volt könnyű időszak ez a közlekedőknek, hiszen ez a város egyik ütőere, de mos is köszönöm a türelmüket, a felújításban résztvevők nevében!”  A polgármester kiemelte: megérte a várakozás, hiszen mind a kis Budai, mind a Prohászka utak teljes egészükben, a közművekkel együtt újultak meg, így remélhetőleg hosszú ideig nem kell hozzájuk nyúlni.

„Annak is örülök, hogy ennek a beruházásnak a keretében olyan kiegészítő fejlesztésekről tudtunk dönteni, mint a járdaszélesítés, így biztonságosabbá vált a gyalogosközlekedés is.” Dr. Cser-Palkovics András hozzátette, a kivitelezést jelentősen nehezítették a logisztikai gondok és az alapanyaghiány. Példaként említette, hogy a szeptemberben megrendelt speciális vízelvezető szegélyek csak néhány hete érkeztek meg. Az ukrajnai háború gazdasági következményei is elérték ezt az építkezést is, ez különösen az aszfaltgyártást érintette.

A bejárás során Hegyi László, a kivitelező képviselője megerősítette: mindent megtesznek a munkák mielőbbi befejezés érdekében.

(ÖKK), fotó: Simon Erika)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-03-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami