Halálra gázolta volt élettársa párját a polgárdi férfi

Szerző: Media24

2022-05-17

A Fejér megyei nyomozók vádemelést javasolnak azzal a polgárdi férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint tavaly júniusban szándékosan elütött egy másik férfit, aki ennek következtében belehalt sérüléseibe.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság segélyhívójára 2021. június 1-jén délután több bejelentés érkezett arról, hogy Székesfehérváron, a Rádió utca 8. szám előtt egy fehér színű autó elütött egy férfit, akinek orrából, füléből folyik a vér és állapota láthatóan súlyos. Az elsődleges orvosi adatok alapján a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság közúti közlekedés veszélyeztetése bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást az ügyben, azonban a bevezetett eljárási cselekmények eredményeire tekintettel – különösen a tanúkihallgatásokra, a helyszíni szemle során rögzített adatokra, továbbá a sértett sérüléseire – az eljárás folytatását a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya vette át, és a polgárdi illetőségű feltételezett elkövetőt előállítását követően életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A nyomozás adatai szerint ugyanis a 38 éves férfi a székesfehérvári társasház mögötti parkolóban nagy gázzal indult el a gyalogosan felé közlekedő sértett irányába, majd őt szándékosan elütötte. A sértett felcsapódott a gépkocsi motorházának tetejére, ezután a támadó gyorsított, és néhány méter megtételét követően az áldozat az autóról az aszfaltra esett, kétoldali koponyatörést, keményagyhártya alatti vérzést, agyzúzódást és tüdőzúzódást szenvedett. Az eseménysort kamerafelvétel rögzítette, gyanúsított mégis tagadta az elkövetést.

A nyomozók előterjesztésére és az ügyészség indítványára a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte, majd – az eljárás során mindvégig – meghosszabbította gyanúsított bűnügyi felügyeletét.

Az 52 éves sértett a bűncselekmény során elszenvedett sérüléseibe – 13 nappal később – a kórházban elhunyt, melyre tekintettel, továbbá a nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a rendőrök a cselekmény minősítését emberölés bűntettre módosították.

A 38 éves férfi ellen indult ügy vizsgálata során a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban átadták a Fejér Megyei Főügyészségnek.

(FMRFK)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Media24

2022-05-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami