Fogyasztás szüneti nap – Zöldsuli program a fenntarthatóságért

Szerző: Media24

2023-11-22

A Fogyasztás szüneti naphoz kapcsolódva szervezett konferenciát a Gaja Környezetvédő Egyesület, a programmal nemrég elhunyt elnökére, Varga Gáborra emlékezett a civil szervezet. A Hiemer-házban megrendezett Zöldsuli elnevezésű eseményre mintegy 80 általános iskolás diákot vártak, akik a fenntarthatósághoz kaphattak tippeket.

Varga Gábor, a Gaja Környezetvédő Egyesület egykori elnöke idén augusztusban hunyt el, és azt vallotta, hogy a környezettudatosság alapvető fontosságú a jövőnk, a bolygónk szempontjából. Élete során több ezer diáknak beszélt az ember és a természet viszonyáról, természeti kincseinkről, értékeinkről, adottságainkról, lehetőségeinkről. Az ő munkásságának állított emléket szerdán a Gaja Környezetvédő Egyesület a Fogyasztás szüneti naphoz kapcsolódóan, melynek célja a környezettudatos vásárlásra való figyelemfelhívás. A Zöldsuli névre hallgató konferenciára mintegy 80 általános iskolás diákot vártak a Hiemer-házba. A gyerekek és tanáraik olyan előadásokat hallgathattak meg,


Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

ami segíti őket abban, hogy a mindennapokban környezettudatosabban élhessenek.

Vajgerné Böhm Erika, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke a konferencián kiemelte, hogy a Gaja a fenntarthatóságra nevelést tűzte ki célul. „Szeretnénk a gyerekeknek olyan ismereteket nyújtani, amelyekkel a saját életvezetésükön tudnak változtatni. Ez a fogyasztás szüneti nap, ami a legfontosabb világnapok egyike, hiszen a legtöbb környezeti probléma oka a túlfogyasztás.” – fogalmazott az egyesület új elnöke.

A konferencián részt vett dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is, aki köszönetét fejezte ki a Gaja Egyesületnek, hogy a munkájukkal segítik környezettudatos életmódra nevelni a fehérvári gyermekeket. „A fiatalokat az edukáció keretében lehet nevelni a környezetvédelem, klímavédelem kihívásaira, kérdéseire, és arra, hogy egyáltalán ők maguk mit tudnának tenni a tudatosabb fogyasztás érdekében. Szerintem minden ilyen oktatási, nevelési munka fontos, a fenntarthatósághoz pedig alapvető fontosságú, hogy a fiatalok hozzáállása megváltozzon a korábbi generációkéhoz képest.” – tette hozzá Székesfehérvár polgármestere.

A Zöldsuli program a Gaja Egyesület állandó támogatói, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Arconic támogatásával jöhetett létre.

(ÖKK, Gáspár Péter)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2024. február
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Written by Media24

2023-11-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami