Fidelitas kongresszus Székesfehérváron

A Sóstói Stadionban tartotta 20. kongresszusát a Fidelitas. Az eseményt – melyen  jelen volt és felszólalt többek között Nagy István agrárminiszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Menczer Tamás külügyi államtitkár, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Koncz Zsófia és Vargha Tamás miniszterhelyettesek, valamint Kósa Lajos Fidesz alelnök – Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András beszéde nyitotta meg.

Székesfehérvár Magyarország meghatározó bástyája, amely a Fidelitas 27 éves történetének is mindig fontos bázisa volt – fogalmazott Farkas Dániel elnök a Fidelitas 20. kongresszusán.

„Sokszor találkozhattunk itt az elmúlt években, és mindig azt éreztük, hogy hazatérünk. Székesfehérvár egy olyan város, ahogy a Fidelitaszosok bizonyítottak. Bebizonyították azt, hogy egy politikai ifjúsági szervezet fiatal és régebb óta fiatal tagjai, remekül tudnak vezetni egy várost, egy igazi közösséget” – mondta Farkas Dániel.

Az elnök a csapat ikonikus alakjának nevezte Cser-Palkovics Andrást. Fehérvár polgármestere a nemzet történelmi fővárosának felelősségéről beszélt.

„Soha nemcsak azzal szabad és kell hogy foglalkozzunk, ami Fehérvárt közvetlenül érinti. Ennek a városnak a történelmi múltja ezt a történelmi felelősséget is rója ránk, és ezen belül a fiatalokkal foglalkozni és a fiatalok ügyét fontosnak tartani, különösen nagy lehetőség – és még egyszer hangsúlyozom – kötelezettség és felelősség is!” – mondta Fehérvár polgármestere.

Cser-Palkovics András kiemelte: közös erővel olyan világot kell építeni, amit nyugodt szívvel adhatnak tovább. A polgármester arra intett, hogy az emberekkel való foglalkozás nem öltönyben és nyakkendőben kezdődik, hanem a mindennapokban az emberek problémáinak meghallgatásával, a velük való törődéssel és a segítségnyújtással.

A magyar külpolitika sarokköve, hogy mindent a magyar érdeknek megfelelően tesz – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Menczer Tamás hangsúlyozta: a kormány döntéseinél az első számú és legfontosabb az, hogy mi a magyar érdek. Békeidőben is fontos ez, de háborús és válságokkal terhelt időben életbe vágó – mondta.

Hozzátette: ezen a ponton „a teljes magyar baloldal elhasal”, mert nem a magyar érdek szerint cselekednek, mindig valakihez alkalmazkodnak, valakit kiszolgálnak, és nem értik azt, hogy a magyar külpolitika magyarbarát, és a magyar érdeket tartja szem előtt.

Menczer Tamás ezután a Magyarországon érzékelhető válságokról szólva elmondta: az ukrajnai háborúban azonnali tűzszünet kell feltétel nélkül. Béketárgyalásokra van szükség, majd pedig olyan biztonsági rendszer megteremtésére, amely garantálja Ukrajna biztonságát, és Oroszországnak elfogadható – szögezte le.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a kongresszuson elmondta: a fiataloknak a múlt tapasztalatait felhasználva kell tovább építenie a jövő Magyarországát.

„Hazánk akkor lesz és akkor marad önálló és független ha meg tudjuk védeni. Ha meg tudjuk védeni a vitákban, ha megtudjuk védeni Brüsszelben és meg tudjuk védeni itthon!” – mondta Vargha Tamás azt is hozzátéve, hogy ehhez szükség van egy erős magyar honvédségre.

A rendezvényen számos kormánypárti politikus tartott beszédet és adott iránymutatást az ifjúsági szervezet tagjainak. Többen szóltak a jövő évi európai parlamenti választás fontosságáról.

A jövő évi EP-választás tétje

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy bebizonyítsák, nemzeti és szuverenista politikával is lehet választást nyerni.

Kocsis Máté szerint a kampányban az lesz a fontos, hogy mi történt az elmúlt években Európában.

Brüsszel rosszul kezelte a koronavírus-járványt, az Európai Bizottság elnöke korrupciós ügybe keveredett, és a helyreállítási alap forrásainak felhasználása körül is minimum aggályok merültek fel. A Fidesz frakcióvezetője arról is beszélt, hogy véleménye szerint a migrációs válságot a következő időszakban „terroristaválság” fogja leváltani.

Varga Judit fideszes országgyűlési képviselő, az európai ügyek bizottságának elnöke úgy fogalmazott beszédében, hogy Európa történelmileg legnagyobb válságát éli át és ezt most már azok is érzik, akik Brüsszelben vannak.

„Azonban mi, magyarok szabadok, kreatívak és bátrak vagyunk, vannak megoldásaink a saját sorsunk alakítására” – fogalmazott Varga Judit. „Azt tesszük, amit több mint ezer éve, őrizzük Európát, és nem félünk a polipként szorító civil szervezetektől, a nagy hatalmú nemzetközi médiától és a karriermenedzserektől sem” – emelte ki az európai ügyek bizottságának elnöke.

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója azt mondta, a jövő évi kampányban kiemelt feladatuk lesz a Fidelitas tagjainak az online térben, a politikai akciókban és demonstrációkban, valamint a fontos ügyek „fiatalok nyelvére való lefordításában”.

Úgy fogalmazott: a „fiataloknak akkor jó, ha Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét”, mert szemben a korábbi kormányfőkkel, ő megadta a 25 év alattiaknak a mentességet a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól, segíti az első lakásszerzést, ingyenessé tette a nyelvvizsgát és a KRESZ-vizsgát.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány képes meghatározni, hogy mi a magyar érdek, és meg is hajlandó vívni ezért a csatákat együtt az emberekkel. Erről szólnak a nemzeti konzultációk, szövetségük a fiatalokkal, a nyugdíjasokkal vagy a családokkal.

Közölte: a nemzeti konzultációval a józan ész politikáját szeretnék érvényre juttatni, megakadályozni Európa és ezen keresztül saját magunk önpusztítását is. Magyarországon békében és biztonságban szeretnénk élni, megőrizve és gazdagítva keresztény kultúránkat – jelentette ki. A kormányszóvivő a kampányról azt mondta: mindenhol ott kell lenni, az online térben és fizikálisan is az emberek között.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az EP-választás tétjéről szólva a háború, a migráció és a család kérdését említette. „Mi békét szeretnénk, és nem azt hogy az EU tovább finanszírozza a háborút” – emelte ki. Azt mondta, a családbarát kormányzás támadás alatt áll, meg kell védeni, amiben segít majd a nemzeti konzultáció.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azért vett részt a rendezvényen, hogy kérje a szervezet jelen lévő tagjait, erősítsék az országos „életmentő láncot”. Legyenek készek az életmentésre, és december 4-én a vármegyeszékhelyek mentőállomásain sajátítsák el az újraélesztés lépéseit – kérte.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-11-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami