Férfi kosár Eb: csütörtökön indul a (majdnem) lehetetlen küldetés

Szerző: Mátay Balázs

2022-08-30

Az egész torna talán legkeményebb csoportjában, csupa élvonalbeli válogatott ellenfeleként kezdi meg szereplését az Európa-bajnokságon csütörtökön a magyar férfi kosárlabda-válogatott.  Az első ellenfél papíron a leginkább verhető számunkra. Az a Bosznia-Hercegovina, amely néhány napja – ugyancsak a mi vb-selejtező csoportunkban – legyőzte az olimpia ezüstérmes, csoportelső franciákat, akikkel az Eb-n ugyancsak találkozunk. Szóval, az minden korábbinál lehetetlenebb küldetésnek számít, hogy a címvédő Szlovénia, valamint Litvánia, Franciaország, a házigazda Németország és a bosnyákok ellen úgy tudjunk szerepelni, hogy továbbjussunk a csoportkörből. 

Persze, ez sport, itt nincs lehetetlen, de az, hogy ez közel van a lehetetlenhez számunkra, az teljesen világos. Miben bízhatunk? A remek csapategységben és abban, hogy pl Bosznia ellen kifogunk egy nagyon jó napot, miközben az ellenfél nem a legjobbját futja. Ez egyébként mindenki ellen érvényes lehet. A litvánok ellen éppen egy hete – ugyancsak vb-selejtezőn – már bizonyítottuk, hogy ez működhet. aza  meccs elúszott ugyan, de nem sokkal.

A „Mission Impossible” résztvevője lesz két fehérvári kosaras is: ahogy azt várni lehetett, a kezdeti négy Albás kerettagból ketten (Pongó és Szabó Zsolt) végül lemaradnak az Eb-ről, csak a nemzeti csapatban is évek óta kulcsembernek számító Vojvoda Dávid (a fenti képen a litvánok elleni vb-selejtezőn) és a fiatal, de roppant tehetséges Somogyi Ádám (most igazolt az Albához a Falcótól) lehet ott a kölni mérkőzéseken a pályán vagy a padon.

A mieink Boszniával kezdenek csütörtökön 14.30-kor, majd jön a címvédő Szlovénia elleni ütközet szombaton 20.30-kor. Az olimpia ezüstérmes franciákkal vasárnap este, a litvánokkal kedden (szeptember 6, 17.30) délután, a házigazda németek ellen pedig szerdán, szeptember 7-én, 20.30 órakor csap össze Sztojan Ivkovics egylete.

Hajrá, magyarok!!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2022-08-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

c

c

A koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek segítésére jött létre a Regőczi Alapítvány, melynek...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami