Fellobbant a negyedik gyertya lángja is

Szerző: Media24

2021-12-19

A karácsonyi dallamok hívogatták a Városház téri színpadhoz advent negyedik vasárnapján a Belvárosban sétálókat. Az ünnep előtt öt nappal a Fehérvár Hangja döntősei és a FiveLive Acappella lépett színpadra. A kézműves portékák vására mellett mese, kiállítás, kiskoncert is szerepelt a programok között. A város adventi koszorúján a negyedik gyertyát Spányi Antal és dr. Cser-Palkovics András gyújtotta meg.

A fehérvári advent attól szép, hogy négy héten át ünneplőbe öltözik a város, a színpadon hétköznap iskolások és óvodások lépnek fel, és a Városháza élő adventi naptárában az épület naponta nyíló ablakai egy-egy verset, dalt, karácsonyi történetet rejtenek. A negyedik gyertyagyújtás előtt, ma 17.30 órakor a 19-es ablak nyílt ki, és a Városháza erkélyére Eszes Nadin lépett ki. A 2019-es Fehérvár Hangja döntőse egy dallal örvendeztette meg a közönséget. A Városház téri színpadon a Ruff Nikolett-trió adott kiskoncertet, ez alatt a térre egyre többen érkeztek, hogy részesei legyenek a pillanatnak, ahogy felgyullad a negyedik gyertya lángja is.

„Akkor lesz szép a karácsony, ha tiszta szívvel tudjuk ünnepelni, és akkor lesz szép az ünnep igazán, ha megtelik a szívünk igazi szeretettel. Ha nemcsak megbocsájtunk, elengedjük a neheztelést, a haragot, hanem megtelik a szívünk a jóság érzésével. Ha tudunk egymásra mosolyogni. Az ünnep igazi szépsége, igazi tartalma ekkor lesz a miénk.” – emelte ki köszöntőjében Spányi Antal megyés püspök, aki a beszéd zárásaként közös imára hívta a jelenlévőket.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester ünnepi gondolataival felidézte a tavalyi adventi időszakot, amikor ugyan nem kellett a gyertyagyújtóknak megküzdeni a széllel, ám a Városháza Dísztermében csak néhányan voltak jelen, míg a fehérváriak csak kamerán keresztül lehettek részesei az eseményeknek. „Inkább fújjon egy kicsit a szél, inkább legyen egy kicsit nehezebb meggyújtani a gyertyát, de legyünk itt együtt a Városház téren. Közösséget alkotunk, és közösségként készülünk az ünnepre. Hogy ez igazán szép legyen, ahhoz kívül és belül is érdemes szépbe öltözni: egyénként, családként, baráti és munkahelyi közösségként és városként is.” Székesfehérvár polgármestere békés, nyugodt készülődést kívánt a karácsonyig hátralévő időszakban és szeretetteljes, áldott ünnepeket a város lakóinak.

Az adventi színpad koncertjeinek sorát 2021-ben a FiveLive Acappella zárta. Az együttes története már több mint egy évtizedre nyúlik vissza, tagjai mindannyian magasan kvalifikált zenészek, akiknek az éneklés életük legmeghatározóbb szenvedélye. Céljuk, hogy a magyarországi zenei kultúrában fenntartsák és gazdagítsák az „acappella”, azaz a hangszerkíséret nélküli, mégis zenekarként megszólaló, vokális műfajt. Dalaik intenzitását legtöbb esetben professzionális szájdob ütemek erősítik, melyben Magyarország egyik legjobb beatbox előadója volt Fehérváron is segítségükre.

December 24-ig az ünnepi fények, az adventi vásár, koncertek és kézműves foglalkozás is várja a családokat. Részletes program a https://fehervariprogram.hu/event/fehervari-advent-2021/ oldalon.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2021-12-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami