Fejér Megyei Közgyűlés: 67 milliárdos támogatás a településeknek

Szerző: Mátay Balázs

2021-08-30

Rendkívüli ülést tartott ma a Fejér Megyei Közgyűlés a Megyeháza dísztermében. A Dr. Molnár Krisztián elnök vezette testület 67 milliárd forintos terület- és településfejlesztési támogatásról, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által szervezett aktivitások segítéséről, valamint a háztartásokban keletkező használt olaj központi gyűjtéséről is döntött.

– A dokumentum alapján több, mint 67 milliárd forintot fog a Fejér Megyei Önkormányzat a megye települései között szétosztani. Ez egy induló forrás, terület és településfejlesztési forrás. Merjük remélni, hogy ez még emelkedni fog, de önmagában ez is egy hatalmas összeg, amelyből terveink szerint az előző ciklushoz hasonlóan a megye választópolgárainak, lakóinak az életkörülményeit szeretnénk javítani. Újdonság, hogy a két megyei jogú város (Székesfehérvár és Dunaújváros) is a Fejér Megyei Önkormányzat kerete alá tartozik, így egy egységesebb, szakmailag egységes irányú megyei fejlesztés tud megvalósulni. – foglalta össze a lényeget Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A második napirendi pont a megyei programok megvalósítását segítő Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatására irányuló javaslat volt, továbbá tárgyaltak a „CseppetSem!” országos és települési szintű szelektív gyűjtési rendszer támogatásáról is, melynek keretében a háztartásokban keletkező használt sütőolaj és sütőzsiradék központi gyűjtéséhez lehet díjmentesen csatlakozni.

Ehhez a támogatáshoz kapcsolódóan 2021 őszétől óvodákat és iskolákat is érintő országos tájékoztató program indul a szelektív gyűjtés fontosságának szélesebb körű megismertetésére.

(Media24 / FTV, fotó: FM Önkormányzat)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. január
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Written by Mátay Balázs

2021-08-30

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez is érdekelhet

Továbbra sem lehet jégre lépni

Továbbra sem lehet jégre lépni

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Fejér Megyei Szakaszmérnökségének Velencei-tavi Tófelügyelősége ma reggel arról...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami