Fehérvári ünnepi kitüntetettek

Szerző: user

2021-03-16

Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából kiváló szakmai tevékenységük elismeréseként 12 székesfehérvári, illetve a városhoz kötődő személy részesült magas állami kitüntetésben. A kiválóságok és az elismerések sora a Magyar Közlöny március 15-i számában jelent meg, mivel a járványhelyzet miatt a díjak átadására személyesen nem kerülhetett sor. Székesfehérvár Önkormányzata a város közössége nevében ezúton is gratulál minden díjazottnak.

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata elismerésben részesítette:
a hazai vízgazdálkodás területi szerveinek rendszerváltoztatás utáni átszervezése, valamint a nemzetközi vízügyi kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett munkája elismeréseként dr. Hajós Béla építőmérnököt, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság volt műszaki igazgatóhelyettesét, az egykori Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium vízügyekért felelős helyettes államtitkárát, aki 2000-ben Székesfehérvár Tiszteletbeli Polgára címet kapott.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott:
az erdő-, a természet- és a klímavédelem területén folytatott szakmai tevékenysége, valamint Fejér megye, illetve Székesfehérvár város erdőterületeinek növelése érdekében végzett munkája elismeréseként Balsay Miklósnak, a székesfehérvári Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának, valamint

Székesfehérvár és térsége kulturális életében alkotóként, illetve irodalomszervezőként vállalt meghatározó szerepe, és a határon túli magyar kulturális kapcsolatokat építő több évtizedes tevékenysége elismeréseként Bobory Zoltán költő, prózaíró, művelődés- és irodalomszervező részére.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozata elismerésben részesült:
a katonai felsővezetés támogatása terén végzett több mint három évtizedes szakmai tevékenysége, valamint példamutató katonai pályafutása elismeréseként Garas László vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Stratégiai Központjának parancsnoka, a Magyar Honvédség törzsfőnökének műveleti helyettese,

a katasztrófavédelem területén végzett több évtizedes, kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréseként Nagy Lajos tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatóhelyettesi Szervezet Megyei Főfelügyelőség polgári védelmi főfelügyelője,

a Magyar Honvédség infokommunikációs, illetve információvédelmi rendszereihez és eszközeihez köthető szakfeladatok ellátása területén végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Vasvári Géza ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Infokommunikációs és Információvédelmi Csoportfőnökség Elektronikus Információvédelmi Főnökség főnöke,

több mint három évtizedes szakmai, illetve vezetői munkája, valamint a hazai és a nemzetközi hadgyakorlatok tervezésében, szervezésében és irányításában vállalt szerepe elismeréseként Vokla János ezredes, a Magyar Honvédség 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezredének parancsnoka.

A Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést adományozott a mohácsi csata egykori helyszínén folytatott kutatásai, valamint a Mohácsi Nemzeti Emlékhely kiállítóterének összeállításában, illetve a csatában résztvevő magyar hősök emlékének ápolásában betöltött kiemelkedő szerepe elismeréseként dr. Négyesi Lajos ezredes, hadtörténész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszékének egyetemi docense, a Szent István Király Múzeum volt tudományos igazgatóhelyettese részére.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata elismerésben részesült sikeres előadóművészete, valamint a fiatal zenei tehetségek támogatása érdekében végzett munkája elismeréseként Pély Barna énekes, zeneszerző, a Kodolányi János Egyetem Művészeti Tanszékének tanára.

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata díjat kapott a vízügyi területen végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Horváth Angéla, a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Vízrendezési és Öntözési Osztályának vezetője.

A Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata elismerésben részesült példamutató jogi és kodifikációs tevékenysége elismeréseként dr. Szekendi Gyöngyvér honvédelmi alkalmazott, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Jogi és Igazgatási Főnökségének főnökhelyettese.

Fasching Antal-díjat adományozott az agrárminiszter az ÓE Alba Regia Műszaki Kar mestertanárának, Balázsik Valéria többek között a földmérő utánpótlásban kifejtett áldozatos tevékenységéért vehette át az elismerést.

Erkel Ferenc-díjban részesítette az emberi erőforrások minisztere Szirtes Edina hegedűművészt kiemelkedő zeneszerzői, zenei szerkesztői, zenei rendezői, hangmérnöki tevékenység elismeréseként március 15-e alkalmából.

Székesfehérvár Önkormányzata a város közössége nevében ezúton is gratulál és további jó munkát kíván minden díjazottnak!Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by user

2021-03-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami