Fehérvár nem adja fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét

Szerző: Media24

2022-07-22

„Ígéretemnek megfelelően nem adjuk fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét, mert ez a beruházás egyrészt nem tűr halasztást, másrészt a bekerülési összeghez képest óriási, regionális jelentőségű fejlesztésről van szó.” – írja közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere szerint széleskörű, regionális támogatásra van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon ez a törekvésük.

„Tisztelt Fehérváriak!

Ígéretemnek megfelelően nem adjuk fel az Auchan-körforgalom bővítésének ügyét, mert ez a beruházás egyrészt nem tűr halasztást, másrészt a bekerülési összeghez képest óriási, regionális jelentőségű fejlesztésről van szó.

Tekintettel arra, hogy a csomópont régiós, sőt, országos jelentős főutak metszéspontja, erősen érintett az M7-es autópálya, emellett kiszolgálja a teljes térségünk személy-, áru-, és turisztikai forgalmát is, ezért széleskörű, regionális támogatásra is van szükség ahhoz, hogy sikerrel járjon a törekvésünk. Evégett levélben kértem a támogatását:

– Lázár János és Navracsics Tibor miniszter uraknak,
– Vitézy Dávid közlekedésért felelős államtitkár úrnak,
– Régiónk fejlesztéséért felelős kormánybiztosának, Czunyiné dr. Bertalan Juditnak,
– Minden érintett országgyűlési képviselőnek Fejér, Veszprém és Somogy megyében,
– A nagyobb érintett települések polgármester kollégáinak is.

Az Auchan-körforgalom minden terve rendelkezésre áll, pozitív kormánydöntés esetén azonnal indulhat a kivitelezési közbeszerzés, majd a kivitelezés. A csomópont átépítése nagyságrendileg 3 milliárd forint, ha az önkormányzatunk tudná finanszírozni, akkor késlekedés nélkül megtennénk, de ez túlmutat a mi anyagi lehetőségeinken. Szeretném aláhúzni, hogy bizakodó vagyok, ugyanis a kormány eddig teljes mellszélességgel támogatta a projektet, finanszírozta az előkészítés, tervezés nem csekély költségeit. Biztos vagyok tehát abban, hogy ha a költségvetés engedi, akkor a kormány kedvező döntést hoz majd.

A 3 milliárd körüli tétel állami szinten nem kirívó, talán még mostani a nehéz gazdasági helyzetben sem, főleg úgy, hogy a csomópont balesetveszélyessége miatt ez egyáltalán nem egy kényelmi, hanem létszükségletet jelentő beruházás napi 15 ezer “egységjárműves” forgalommal.

Nyomatékosan kértem tehát a kormányt a projekt támogatására, mert bár tiszteletben tartom a frissen elfogadott költségvetést, a gazdasági és államháztartási realitásokat, ha füstöl a háztető, akkor nem a vízen kell spórolni.

Amint lesznek eredmények, szokásomnak megfelelően tájékoztatom Önöket!”

(ÖKK)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. augusztus
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2022-07-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami