Fedél alatt a Royal Rose – új lendület a térség lovasoktatásának

Szerző: garanddesign

2021-02-26

Régi álma vált valóra Pásztor Józsefnek, a pátkai Royal Rose Lovarda tulajdonosának: tető alá került a létesítmény központi területe, így az időjárás viszontagságaitól függetlenül folyhat a helyi és környékbeli gyermekek lovasoktatása. A tulajdonos – aki a családjával üzemelteti a létesítményt – 8 évvel ezelőtt azért költözött ki a nagyvárosból, Székesfehérvárról a közeli kis faluba, hogy ott valósítsa meg közös álmukat, a lovardát, amely által a lehető legtöbb aprósággal ismertetik meg a lovaglás élményét és számos előnyét. Azzal, hogy mostantól egy 15 x 30 m-es sátor alatt is folyhat a munka, jelentősen intenzívebbé és zavartalanabbá válik az oktatás. A fejlesztésben nagy szerepe van a térség országgyűlési képviselőjének, Tessely Zoltán miniszterelnöki biztosnak, aki jelentős segítséget nyújtott ahhoz, hogy alkalmas sátor kerülhessen a lovardába.
– Évek óta dédelgetett álmunk volt az, hogy valamiképpen kiküszöböljük az időjárás viszontagságait. Ezzel a megoldással ez sikerült, így a jövőben nem lesz akadálya a gyerekkel való minél szélesebb körű, minél nagyobb óraszámban történő foglalkozásnak akkor sem, ha éppen esik az eső, vagy télen esik a hó. Hosszabb távon egy stabil fedeles építmény a cél, ám ez a sátras megoldás is hatalmas örömmel tölt el minket, hiszen fő partnerünkkel, a szomszédos Pátkai Református Általános Iskolával – amely ebből a fejlesztésből is részt vállalt – még nagyobb óraszámban tudunk lovaglási lehetőséget biztosítani a kisdiákoknak. – mondta Pásztor József, aki külön köszönetet mondott a körzet országgyűlési képviselőjének. (Archív fotón Pásztor József és Tessely Zoltán egy korábbi bejáráson a lovarda területén)

– A lovarda fedését illetően korábban megkerestem Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos urat, aki kezdettől fogva támogatta törekvésünket. Ennek hozománya, hogy megkaptuk és felállíthattuk ezt a sátras fedést létesítményünkben. Nem lehetek eléggé hálás képviselő úrnak, aki nem csak ezt, de minden egyéb építő szándékú, a településünk számára előnyös kezdeményezést támogat és segít, igazi gondos, nagybetűs képviselője ennek a választókerületnek, beleértve Pátkát is. – hangsúlyozta a Royal Rose Lovarda tulajdonosa, akinek családja – elsősorban a szakmai munkát már egyedül is jól kézben tartó legidősebb lánya, Dorina – segít a létesítmény napi üzemeltetésében.

Pásztor József hozzátette, hogy több más kisebb-nagyobb fejlesztést is szeretnének még megvalósítani a lovardában, de ezzel, hogy már fedél van a lovasterület felett, a legfontosabb megtörtént. Most már csak az kell, hogy a helyi iskolások valamint a környékbeli fiatalok – és persze felnőttek is – minél nagyobb számban éljenek a lehetőséggel, keressék fel a lovardát és vegyenek részt foglalkozásaikon, programjaikon.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-02-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami