Ezúttal is siker volt a Maroshegyi Böndörödő

Szerző: Media24

2024-09-21

Kisgyermekes családok, baráti társaságok sokasága vett részt idén a Maroshegyi Böndörödőn, melyet 16. alkalommal rendeztek meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren. A programok a hagyomány és a minőség mentén szerveződtek, felléptek a városrész intézményeinek csoportjai, volt örömfőzés, több felnőtt szórakoztató színpadi program és kézműves vásár.

Megszokott, népszerű programelemek és újdonságok is voltak az idei Maroshegyi Böndörödőn. Ahogy eddig, úgy idén is a városrészi intézményekben, a Maroshegyi Óvodában, a Táncsics Mihály Általános Iskolában és a Szent Kristóf Házban nevelt, gondozott gyerekek és fiatalok léptek fel a délelőtt, és bemutatkoztak a színpadon a Gárdonyi Géza Művelődési Ház szakköri csoportjai is. A délutáni programokat idén is igyekeztek úgy összeállítani, hogy minden korosztály találjon kikapcsolódási lehetőséget, így volt zumba bemutató, a Sóstói Dalkör énekes műsora és Maroshegyi Senior Örömtánc is. Új foglalkozásként indul a Gárdonyiban a különböző ritmusokat, kultúrákat és táncokat ötvöző salsation, amit szintén bemutattak a színpadon. Volt verseny nélküli, szabadtéri örömfőzés, melyen 9 csapat vett részt szabadon választott étellel, idén is eljöttek a népszerű gólyalábasok, de szerveztek felnőtt és gyerek koncertet is.

A hagyomány és a minőség jegyében szerveződtek egyéb szabadtéri programok, a gyerekek számos népi játékot kipróbálhattak, első alkalommal érkeztek a Böndörödőre a Magyar Hagyományőrző Faművesek, akikkel lehetett gyalulni, barkácsolni, míg a szabadtéri várásban kézművesek és őstermelők kínálták portékáikat.

A Szent Kristóf ház egy különleges kiállítással készült. A művelődési ház első emeletén mutatták be azokat a míves alkotásokat, melyeket az intézmény gondozottjai egész évben készítenek

„A Maroshegyi Böndörödőt 16 évvel ezelőtt azért hívtuk életre, mert hosszú évekkel korábban volt a városnak szüreti rendezvénye, ám az elhalt. Volt tehát egy űr, és én úgy éreztem, hogy a közösség életre hívása fontos feladatom!” – fogalmazott Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője, hozzátéve, a 16. alkalom mutatja, hogy valóban volt igény a rendezvényre. Maroshegyre, a Harmatosvölgybe nagyon sok gyermekes család költözött az utóbbi években, éppen ezért helyezték a fókuszba a gyerekprogramokat, de a felnőttek szórakoztatására is jó szívvel gondoltak.

„Látszik, hogy ezt a rendezvényt nagyon szeretik a maroshegyiek! A Gárdonyi Géza Művelődési Ház nem egy utcabál-szerű eseményt szervez, hanem a népi értékekre és hagyományokra alapozza a programokat. A legfontosabb, hogy a gyerekek, a családok jól érezzék magukat!” – emelte ki Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő. Köszönetét fejezte ki Brájer Évának és a szervező intézménynek a hagyomány megteremtéséért, melyet önkormányzati képviselőként ő is segíteni, támogatni fog a jövőben.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Media24

2024-09-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This