Eszközadományok a mentőállomásnak

Szerző: Media24

2022-04-27

Két speciális, az égési sérülések ellátására alkalmas kötszereket tartalmazó táskát és mentéstechnikai eszközöket: öt speciális ollót, valamint három újraélesztő készüléket, emellett pedig klímaberendezéseket kapott a Székesfehérvári Mentőállomás. A Polyax Alkatrészgyártó Kft., a Hungrana Kft., valamint Székesfehérvár Önkormányzata e nagyértékű adományokkal segíti a mentésben részvevők munkáját.

A világon jelenleg a legkorszerűbb égési kötszereket tartalmazó mentőstáskát (ambulance kit-bag), univerzális ollókat, valamint defibrillátorokat kapott a Székesfehérvári Mentőállomás. Az adományok nagyban segíti a mentés során a bajtársak munkáját, és az égési sérülést szenvedők gyógyulását – mondta Reszegi Imre vezető mentőtiszt a szerdai sajtónyilvános átadáson.  Az egészségügyi eszközök mellett a felajánlott klímaberendezésekkel komfortosabbá vált a mentőállomás épülete is.

A mentők 24 órás szolgálatban, az év mindennapján értünk dolgoznak. Ezért, valamint a pandémia idején teljesített kiemelkedő munkájukért is nagy köszönet illeti őket. Nekünk pedig az a dolgunk, ha ők kérnek segítséget, támogassuk munkájukat – hangsúlyozta Östör Annamária egészségügyi, sport- és fenntarthatósági tanácsnok, a RescQ Székesfehérvár Alapítvány tiszteletbeli elnöke. A támogatások mellett a parterekkel való kapcsolattartásban is segít a város.

Hambalgó Mónika, a Polyax Alkatrészgyártó Kft. HR-vezetője elmondta, cégük és a mentők között régóta él az együttműködés. A pandémia alatt maszkot, gumikesztyűt, védőfelszerelést hoztak, de az adományok között élelemiszer és hűtőgép is szerepelt már. Mindig azzal segítenek, amire éppen szükség van, így most két égési kötszereket tartalmazó mentőstáskát (ambulance kit-bag) és öt univerzális ollót adtak át.

A Hungrana Kft. évek óta támogatja a Fejér megyei egészségügyi és szociális intézményeket. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakmai munkáját adományaikkal segítik minden évben. Amint arról a szerdai sajtótájékoztatón Telkes Angelika HR-igazgató beszámolt, a korábbi években a mentősök kérésének megfelelő eszközöket vásároltak, idén azonban egy új útra léptek. Klímaberendezések felszerelésével komfortosabbá tették a mentőállomás épületét.

A mentéshez használt adományok az átadást követően elfoglalták helyüket az esetkocsikban, és ezzel szolgálatba is léptek.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-04-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami