Érdemes volt várni: kezdődhet a multicsarnok építése

Szerző: Mátay Balázs

2021-09-26

Évek óta várják a székesfehérvári sportélet szereplői, s természetesen sportkedvelő lakói a régóta vágyott és tervezett multifunkcionális sportcsarnok megépítését, Nos, úgy tűnik, nem kell tovább várni!  Magyarország Kormánya döntött: biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a hatezer fős csarnok építése – jelentette be Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester Facebook oldalukon. 

Mint Fehérvár polgármester írja „Hosszú út volt, és hálás vagyok országgyűlési képviselőnknek, Vargha Tamásnak, hiszen végig kitartott a projekt mellett, mert ez nem csupán a város hokicsapatának jelent majd új otthon, hanem végre méltó rendezvényközpont, közösségi centrum is lesz Fehérváron! Kiemelendő, hogy a csarnokkal együtt jelentős útépítési beruházás indul, az ipari parkot a Budai úttal összekötve, P+R parkolót kialakítva.”

A döntés azt jelenti, hogy lezárhatja a Beruházási Ügynökség az állam által kiírt nyílt EU-s közbeszerzési eljárást, így meg lehet kötni a következő hetekben a kivitelezési szerződést és a munkaterület-átadás után indulhat még az idei évben a kivitelezés.

A beruházás kicsivel több mint két év alatt fejeződhet be és a város egy régi álmát valósítja meg, hiszen már a kétezres években megjelent az igény egy új jégcsarnok építésére. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy többek között azért is fontos a beruházás, mert a hokicsapat és a fantasztikus szurkolótábora megérdemli, hogy új otthona legyen, hiszen a Raktár utcában nem lehet már sokáig több ezer ember előtt mérkőzéseket rendezni.

Fontos a beruházás azért is, mert egy új összekötő út épül az Alba Ipari Zónán keresztül a Seregélyesi és a Budai út között.

Fontos, mert esetenként nem kell egy-egy koncertélményért elmenni Budapestre vagy Veszprémbe. Fontos, mert olyan rendezvényeket lehet tartani, amire jelenleg nincs lehetősége a városnak, legyen az nagy nemzetközi orvoskonferencia, vagy akár szakmai találkozók.

A multicsarnok építését teljes egészében az állam finanszírozza, a városnak ez egy fillérjébe sem kerül. A beruházás 32 milliárd alapösszeggel, az opciós tételekkel és 8% tartalékkerettel együtt nettó 35 milliárd forintból valósul meg az úthálózattal, közműkapcsolatokkal együtt. Hatezer fős multifunkcionális csarnok épül, ami nem csak jégcsarnok lesz, hanem egy olyan csarnok, amiben az egyik napon sportmérkőzést, a másikon pedig már konferenciát vagy koncertet rendezhetnek.

(Media24 / ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2021-09-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This